1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kayseri’de kafe ve restoranlar kapanma riskiyle karşı karşıya

Kayseri’de kafe ve restoranlar kapanma riskiyle karşı karşıya

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC) – Kayseri’de vaka sayılarının artması ile birlikte tekrardan kısıtlamaların artmasıyla karşı karşıya. Kafe ve restoran hizmeti veren işletmeler geçtiğimiz günlerde işyerlerini açmıştı.
Haftalık olarak yayınlanan vaka haritasında Kayseri’nin 97,72 oranına yükselmesi ve çok yüksek riskli iller arasına girerse bazı işletmelere kısıtlamalar getirilecek. Kafe ve restoran işletmecileri yeni gelecek kısıtlamalar için endişeli olduklarını belirtti. Tedbirler kapsamında sadece belirli işletmelerin kısıtlanmaması gerektiğini belirten kafe işletmecisi Ersin Demirel “3 aylık kapanma dönemi yaşadık, öncesinde 2 aylık gibi zaman zaman işletmelerimizi kapatmak zorunda kaldık. Sorun sadece restaruant ve kafe gibi birkaç işletmelerde olmamalı. Gerek fabrika ve toplu taşıma alanlarında da sorun olduğunu biz hatırlatmış olalım. Tedbirler gerek yetkili merciler ve halkımız tarafından dikkate alınıyor. Yetkililerin denetim ziyaretlerinden ziyade işletmecilerin geçimi içinde ziyaret etmesini istiyoruz. Kafelerin tekrar açılması bizleri sevindirdi. Kafelerin tekrar kapanması olayı işletmecileri endişelendiriyor. İnsanların geçim kaynağı olan bu yerleri aşının da gelmesi ile birlikte açılması gerektiğine inanıyorum. Yüzde 50 olan kapasitemizi yüzde 30’a düşürdük. HES kodu ile alımlar yapıyoruz. Hijyen kurallarına dikkat ediyoruz” dedi.
İşletmelerin kendisi için ekmek teknesi olduğunu ve kapandığı zaman sıkıntı yaşadığını belirten kafe işletmecisi Mehmet Büyükkurt ” Kayseri şuan da kırmızı noktaya doğru ilerliyor. Bizler işletmeler olarak tedbirimizi aldık vatandaşlarımızın da tedbirlerini almasını istiyoruz. Vakaların arttığını görünce bir işletmeci olarak ben çok üzülüyorum. Bir sene içerisinde işletmelerimizin zaman zaman kapalı kaldı. Kapandığı zaman bizler destek alıyoruz ama burada çalışan elemanlarımız destek alamadılar ve evlerine ekmek parası götüremediler. Kafelerin tekrar açılması ile bizler de büyük bir heyecan oluştu. Evimizin rızkını bizler bu iş yerinden götürüyoruz. Yeni dönemde çalışan arkadaşlarımızla daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldık. Hijyen, maske ve mesafe konularında hassas davranıyoruz. İşletmeler bizim ekmek teknemiz, evimize paramızı buradan götürüyoruz. Bizler işletme olarak tedbirimizi alıyoruz. Lütfen sizlerde dışarıda önlemlerinizi alın. İşletmelerin tekrar kapanmaması için elimizden gelen her şeyi yapalım” diye konuştu.
İşletmelerin kapandığı zaman iş sıkıntısı yaşayan bir çok insan olduğunu belirten restoran işçisi Remziye Akcan ” kurye olarak çalışıyorum. İşletmemizde gerekli önlemlerimizi aldık. Maske, mesafe ve hijyen konularında tedbirliyiz. Çok yüksek riskli iller arasına girdiğimiz zaman paket servise geçeceğiz fakat iş yerimize müşteri gelmediği için bu anlamda bizlere de kısıtlama gelmiş olacak. Şuan için bizlerde endişeliyiz. Bu zamanda tekrar iş yerleri kapanırsa işsiz kalacak arkadaşlarımız var. Maalesef yeni bir işe de girmekte zorlanacaklar” ifalerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen