1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. Antika Merakı İşi Oldu

Antika Merakı İşi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antikacı Veysel Özer Kayseri’nin antikaya olan ilgisini, Türkiye’de tek olan Bronz Aslan’ı ve antikayla ilgili merak edilenleri anlattı.

Antika işine ticari kaygı gözetmeden başladığını belirten Özer, ‘ Babam evimize dekor olarak birkaç parça antika eşya almaya başladı. Ürünler çoğaldıkça alıp satmaya başladık. Antika sektörünün Kayseri’de yokluğunu hissettik. İstanbul’dan, yurtdışından koleksiyonluk ürünler alarak bu sektörü Kayseri’de elit bir hale getirmeyi hedefledik.’ diyerek ilgi alakanın olduğunu ifade etti.
Sektörde yeni olduklarına rağmen Kayseri’de önemli bir yerde bulunduklarını söyleyen Özer, ‘Biz bu sektörde yeniyiz. Çoğu eski yapan antikacılardan koleksiyonluk ürünümüz fazla.’ diyerek 4-5 senedir antika sektöründe olduklarını belirtti.

Antika Bizim İçin Tüketim Kültürüne Karşı Bir Duruş

Antikacı Velsel Özer, ‘ Antika bizim için tüketim kültürüne karşı bir duruş diyebilirim. Demlenmiş eşyalar, demini almış eşyalar diyebiliriz. Antikalar bir hatırası olan eşyalardır.’ diyerek antikanın içerisinde herkesten bir anı içerdiğini ifade etti.
İlginç ürünlerle karşılaştığını söyleyen Özer,’ Gezdiğimiz yerlerde çok ilginç ürünler görüyoruz. Kayseri eski Ermeni halklarının da yaşadığı bir bölge olduğu için çok değişik ürünler geliyor.’ dedi.

Türkiye’de Tek

Türkiye’de 3000-4000 tane piyona vardır, ama bizdeki model, marka, temiz olanı yoktur. Bizim iddiamız ürünlerimizin koleksiyonluk ve temiz olması. Bronz Aslanımız var onun Türkiye’de tek olduğunu iddia edebilirim. 2 metre uzunluğunda, 130 kilo ağırlığında ve gerçek bir aslan boyutundadır. ‘ diyerek aslana olan ilginin fazla olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen