1. Haberler
  2. Spor
  3. Futbol Aşkı Engel Tanımaz

Futbol Aşkı Engel Tanımaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu herkese eşit şartlarda futbola erişme ve futbol oynama hakkına sahip olması gerektiği, futbolu geliştirme birimleri engelli gruplarına yönelik çalımalar ve futbol eğitimleri gerçekleştirmektedir.
TFF desteğiyle ilk defa 2009-2010 sezonunda hayata geçen ve halen devam etmekten olan Ampute Ligi çalışmalarına devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası desteklerin yanı sıra Ampute Liglerinde engelli bireylerin futboldan zevk almalarını sağlamak, gündelik hayata adapte olmaları için gereken desteği sunmak ve işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelliler spor federasyonları ile işbirliği yaparak engelli bireylerinde herkes gibi futbol oynayabildiğini kamuoyu dikkayine sunmak amaçlanmıştır.

Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Kulübü olarak forma giyen Ampute Futbol Takımı antremanlarına başladı. Ampute Futbol Takımı Bedensel Engelliler Kulübü Takım Kaptanı Yunus Dalmaz; “2020-2021 sezonu kulübümüz adına Ampute futbol kulübü olarak ilk antremanımıza çıktık. Takımımıza katılan genç arkadaşlar var onlarla birlikte camiamız olarak şehrimize inşallah yeni bir nefes katmak için mücadelemize devam ediyoruz. Pandemi süreci tüm kayseri halkına tüm ülkemize öncelikle sağlıklı günler diliyoruz. İnşallah bu zorlu süreçlerde şehrimize bir marka değeri katmak adına hem engelli arkadaşlarımıza örnek olmak adına antremanlarımıza ve kulüp çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen