1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Ankara’da Sokak Hayvanlarına Yönelik Yasa Teklifine karşı protesto

Ankara’da Sokak Hayvanlarına Yönelik Yasa Teklifine karşı protesto

featured
ANKARA'da Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri Kuğulu Park'da bir araya gelerek, TBMM'ye sunulan sokak hayvanlarına ötenazinin yolunu açtığı iddia edilen yasa teklifini protesto etti. Fotoğraf: Ank
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA’da Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri Kuğulu Park’da bir araya gelerek, TBMM’ye sunulan sokak hayvanlarına ötenazinin yolunu açtığı iddia edilen yasa teklifini protesto etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren hayvan koruma derneklerinin üyeleri, Ankara Kuğulu Park’ta bir araya geldi. Grup üyeleri, geçen günlerde TBMM’ye sunulan sokak hayvanlarına ötenazinin yolunu açtığı gerekçesiyle yasa teklifini protesto etti. Hayvanları Koruma Kanunu’nun hayvanları yeterince korumadığını öne sürüp, kanuna tepki gösterdi. Ellerinde, ‘toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin’, ‘kısırlaştır aşılat, yerinde yaşat’ yazılı pankartlar taşıyan grup, Türk halkına, milletvekillerine, siyasi partilere ve tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Grup adına açıklama yapan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi sözcüsü Güliz Gündüz, barınaklarda sokak hayvanlarına iyi bakılmadığını aç bırakıldığını belirterek, şöyle dedi:

“Hayvanların bir mal gibi üretilip satılmasını durdurmadınız. Üretimi durdurmadığınız gibi bu hayvanları sokağa terk edenlere ceza vermediniz. Tek çözümün bugüne kadar uygulanmayan aşılama, kısırlaştırma ve yerinde yaşatma olduğunu gizleyemezsiniz. Hayvanların ve insanların güvenliğini sağlayacak olanın; ticaretinin yasaklanması, hayvanlara şiddete hapis cezası gibi ciddi önlemlerin alınması, ‘kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatma’ modelinin uygulanması olduğunu gizleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen