1. Haberler
  2. Eğitim
  3. LGS tercih sonuçları bugün açıklanıyor

LGS tercih sonuçları bugün açıklanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? MEB’nin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları heyecanı, öğrenci ve velilerin merakla beklediği bir süreç haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, LGS tercih sonuçları bu hafta içinde duyurulacak. Öğrenciler sonuç belgelerini online olarak görüntüleyebilecekler.

LGS tercih sonuçlarının açıklanması 22 Temmuz 2024 tarihinde, yani bugün gerçekleşecek. Sonuçların memurların mesai bitimine kadar ilan edilmesi bekleniyor. Öğrenciler, sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Ayrıca SMS yoluyla bilgilendirilmek isteyen velilere de mobil bilgilendirme servisi üzerinden sonuçlar iletilmiş olacak.

Yerel yerleştirme işlemleri ise okulların türü, kontenjanı, konumu ve öğrencilerin ikamet adresi, okul başarı puanı üstünlüğü gibi kriterlere göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacak. Eğer başvuruda eşitlik olursa, öğrencilerin 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanlarına bakılarak sıralama yapılacak.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler ve velilerin yerleştiği okullar ve detaylı bilgiler hakkında bilgi edinmeleri mümkün olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
2
be_en
Beğen