1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK Başkanı: KKTC uyruklu öğrencilerden katkı payı alınmayacak

YÖK Başkanı: KKTC uyruklu öğrencilerden katkı payı alınmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “KKTC vatandaşı olan ve KKTC’de ortaöğretimini tamamlayan tüm öğrenciler, YÖS veya YKS sınavı ile devlet üniversitelerine kayıt yaptırmış olsunlar, eğitim süreleri boyunca herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir” açıklamasında bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı öğrencilerin, Türkiye’deki vatandaşlarla aynı esaslara tabi olacaklarını vurguladı. Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla alınan karar gereği, “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 3. maddesine 9. fıkra eklenmesinin KKTC vatandaşı öğrencileri de kapsadığını bildirdi.

Özvar, eklenen fıkra ile KKTC uyruklu öğrencilerin, devlet üniversitelerine kayıt sırasında herhangi bir öğrenim ücreti ödemeyeceklerinin belirtildiğini ifade etti. Bu düzenlemenin 13 Eylül 2023 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından alındığını hatırlatan Özvar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının katkıları ve Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacaktır. Ayrıca, Kararın 1. maddesinin 6. fıkrasında da belirtildiği üzere, geçmiş yıllarda olduğu gibi ÖSYM merkezi yerleştirme sınavı ile devlet üniversitelerine kayıt yaptıran KKTC uyruklu öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Sonuç olarak, KKTC vatandaşı ve KKTC’de ortaöğretimini tamamlayan tüm öğrenciler, ister YÖS sınavı isterse YKS sınavı ile devlet üniversitesine kayıt yaptırmış olsunlar, eğitim programları süresince hiçbir ücret ödemeyeceklerdir. Farklı bir üniversiteye kayıt yapan ve programı aşan öğrenciler ise sadece katkı payı ödeyeceklerdir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen