1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü İzmir’de kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü İzmir’de kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İZMİR’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı törenle kutlandı.

 

KKTC İzmir Başkonsolosluğu tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü ve KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Törene KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Kamil Köten, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay ve gaziler ile protokol üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende konuşan KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50’nci yıldönümünü İzmir’de kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun” diyen İnanıroğlu şöyle devam etti: “15 Temmuz 1974’te Yunan cuntasının desteğiyle EOKA terör örgütü lideri Nikos Sampson, adayı Yunanistan’a bağlamak için bir darbe gerçekleştirmek istemiş ancak Türkiye’nin 1960 garanti anlaşmasından kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak müdahale etmesiyle bu hayallerini gerçekleştirememişlerdir. Adanın tek sahibi olduğu iddiasındaki hakimiyetçi ve ırkçı Rum zihniyetinin halen değişmediği gerçeği Güney Kıbrıs Rum yönetiminin son yıllardaki aşırı silahlanmasından da anlaşılabilir. Bu nedenle biz Kıbrıs Türkleri kendi yolumuzda ilerleyerek Kıbrıs’ta eşit egemenlik ve eşit uluslararası statüde iki devletli çözüm politikamızı dünyaya duyurmalıyız.” Konuşmaların ardından Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi zeybek gösterisi düzenledi.

 

KKTC BAYRAKLARI ASILDI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi, kutlamalar kapsamında kenti KKTC bayraklarıyla donattı. Cumhuriyet Meydanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Karşıyaka Çarşı, Kemeraltı, Üçyol Meydanı ve Bornova’nın çeşitli bölgelerine KKTC bayrağı asıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen