1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Hazırlıklar tamamlandı: 9. Yargı paketi TBMM’ye geliyor

Hazırlıklar tamamlandı: 9. Yargı paketi TBMM’ye geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa süre önce tamamlanan hazırlıklarla birlikte, 9. Yargı Paketi’nin TBMM’ye sunulması için geri sayım başladı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler liderliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda şekillenen bu paket, casuslukla etkin bir şekilde mücadele etmeyi amaçlayan yeni suç ihdasları ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler içeriyor.

Paketin içeriğinde, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru ve konu sayısının artırılması da bulunuyor. Bu doğrultuda, adaylara yöneltilen soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak ve sosyal güvenlik hukuku, milletlerarası hukuk, milletlerarası özel hukuk ve genel kamu hukuku gibi konular da sınav kapsamına alınacak.

Hükümlülerin öğretim hakkı da genişletilecek. Kapalı cezaevlerindeki iyi halli hükümlüler, kurum içinde açılan örgün öğretim programlarına katılabilecek ve sınavlar çevrim içi veya yüz yüze yapılabilecek.

Ayrıca, casusluk faaliyetleriyle mücadele kapsamında Tür Ceza Kanunu’nda yeni bir suç tanımı yapılacak. Buna göre, devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleyenler, 3 ila 7 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılacak. Savaş sırasında işlenmiş veya savaş hazırlıklarını tehlikeye atan fiiller ise 8 ila 12 yıl arası hapis cezasına çarptırılacak.

Öğretmenlerle ilgili olarak da yeni düzenlemeler gündemde. Özellikle Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması ve öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının cezalarının artırılması konuları, haftaya TBMM Başkanlığına sunulacak olan kanun teklifinin ana başlıklarından birini oluşturacak.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen