1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 5 aylık memur ve emekli zammı belli oldu

5 aylık memur ve emekli zammı belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca memur ve emekli için heyecan verici bir haber geldi: 5 aylık maaş artış oranları nihayet belli oldu. Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan bu zamlar, enflasyon ve toplu sözleşme verileri doğrultusunda belirleniyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memurlar ve emekliler için 5 aylık zam oranı da resmen belirlenmiş oldu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zengin, son 5 aylık enflasyona bakıldığında yüzde 22,72’lik bir artış olduğunu belirtti. Bu durum, SSK ve Bağkur emeklileri için temmuz ayı artışlarını ocak ve haziran artışlarına göre belirleyeceği anlamına geliyor. Tahminlere göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylık artışları yüzde 25 civarında olacak.

Memur ve memur emeklileri ise enflasyon farkı dahil olmak üzere son 5 aylık enflasyona göre yüzde 17,38 oranında artış alacaklar. Tahminlere göre, memur ve memur emeklilerinin haziran enflasyonuyla birlikte alacakları artışlar ise yaklaşık yüzde 20 civarında olacak.

Zengin ayrıca, memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklileri arasındaki enflasyon farkının dönemsel olarak değişebileceğini belirtti. Bu yılın farklı olmasının nedeni ise memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15 zam alması ve temmuz ayında ise yüzde 10 zam alacak olmaları. Ancak, enflasyon farkı bu zam oranlarının üzerinde olabilecek. Bu durum, bazı dönemlerde memur ve memur emeklileri lehine, bazı dönemlerde ise SSK ve Bağkur emeklileri lehine sonuçlar doğurabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
13
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen