1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Atama kararları Resmi Gazete’de

Atama kararları Resmi Gazete’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama ve görevden alma kararları, önemli değişikliklere işaret ediyor.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan atamalarla ilgili olarak, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Atan, Başkan Yardımcılığına atanırken, Adli Tıp alanında uzmanlaşmış isimler de yeni görevlerle buluşuyor. Adli Tıp Kurumu’nun farklı ihtisas kurullarına yapılan atamalarda, öne çıkan isimler arasında Doç. Dr. Yalçın Avcı, Uzm. Dr. Mustafa Bilal Ceylan ve Prof. Dr. Mehmet Akif Özdamar yer alıyor.

Kentsel Dönüşümde de hareketli günler yaşanıyor. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Genel Müdürlüklerine yeni isimler atanırken, bu alandaki önemli görevlere Hakkı Alp, Bedri Sinan Gül ve Sezayi Köse gibi tecrübeli isimler getiriliyor.

Diplomatik alanda da değişim rüzgarları esiyor. Libya’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Güven Begeç atanırken, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar görevlendiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda kritik görevlere atamalar yapılıyor. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne Taner Beyoğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ise Muharrem Eliş atanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda da önemli değişiklikler yaşanıyor. Sanayi Genel Müdür Yardımcıları Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik görevden alınırken, boşalan koltuklara Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar atanıyor.

Yükseköğretim Kurulu’nda da yeni bir üye belirleniyor. Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Prof. Dr. Derviş Karaboğa, YÖK Üyeliği’ne atanıyor.

Son olarak, üniversitelerde rektör atamaları da gerçekleştiriliyor. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi’ne Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ersoy Kocabıcak, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi’ne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Kara atanıyor. Bu atamalarla birlikte, üniversitelerde yeni dönem başlıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen