1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. ŞAKASI YOK! KORONA PATLAMASI..

ŞAKASI YOK! KORONA PATLAMASI..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz ve bayram dönemlerinin de üst üste gelmesi ile Kayseri’de pandemi patlaması yaşanıyor. Şehir Hastanesi, Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Erciyes Üniversite Hastanesinde mecburi haller dışında ki tüm tedaviler askıya alınırken, yoğun hasta ve karantina sayısı sebebi ile, her geçen gün yeni önlem ve uygulamalar da gündeme alınıyor.

Yetkililer, bu dönem itibari ile yoğunluğun pik yaptığını belirtirken, sonucu pozitif olan ve semptom görünmeyen bir çok hastanın da evde takip edilerek tedavi edildiğini belirtiyor. Sayıları binlerle ölçülen karantina hastaları için ise, ilçe sağlık müdürlükleri aracılığı ile takipler sıkılaştırılıyor. Gerek HES uygulamasından gerekse kontrollerden gelen sonuçlar ile yoğun kontroller ve cezai işlemler uygulanıyor. Dün akşam saatlerinde, evinin önüne çıkan ve yeniden eve dönen şahıslara bile ceza yazılıyor.

ŞAKASI YOK!

Tüm bu virüs yoğunluğuna rağmen, kalabalık kafe – canlı müzik ortamları, düğünler, toplantılar banka sıraları ve otobüs yoğunlukları da virüse davet çıkarmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce insanın çeşitli şikayetlerde başvurduğu Kayseri Şehir Hastanesinde ise, özellikle gece saatlerine doğru yoğunluklar artıyor. Vatandaşların kalabalık mekanlarda bulunma ısrarı, özellikle düğün, nişan, cenaze gibi alanlar virüsün en çok yayıldığı yerler olarak göze çarpıyor.  Vatandaşların uzun süre kalabalık ortamda kalması, onları koronaya karşı savunmasız bırakıyor.

ASIL ŞİMDİ.. EVDE KAL!

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımla vatandaşları bir kez daha uyardı.  Benli; “Bundan 3-4 ay önce “EVDE KAL KAYSERİ” diyorduk. Şimdi bunu uygulamanın tam zamanı! İşimiz yoksa dışarı çıkmayalım. Toplu ortamlardan uzak duralım. Mecbur katılmamız gereken durumlarda ise kısa süreli bulunalım. Mutlaka MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kuralına uyalım.” Diyerek, vatandaşları mecburi olmadıkça evde kalmaları konusunda uyardı.

Pandemi sürecinin başlangıcında Türkiye genelinde birkaç vaka varken bile daha dikkatli olan vatandaşlarımızın, yaz ve algı sürekliliği sebebi ile daha rahat davranması, hastalığı yokmuş gibi kabul etmesi sebebi ile yoğunluğun arttığını belirten yetkililer, özellikle tüm tedbirlere uyulması, mesafenin korunması ve ağzı ve burnu kapatan maskelerin toplum içinde süreklilik kazanması konusunda özellikle uyardılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen