1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. PERDER Uyarıyor.. Stok Sorunumuz Yok, Gereksiz Alışveriş Sorunu Var.

PERDER Uyarıyor.. Stok Sorunumuz Yok, Gereksiz Alışveriş Sorunu Var.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Davut Özkaya, pandemi süresince marketlerin yaşadığı sorunları ve tüketim alışkanlıklarımızı değerlendirdi.

Perakendeciler olarak stok sorunu yaşamadıklarını bildiren Özkaya, “Bu dönemde ki en büyük sorunumuz, vatandaşımızın bazı ürünlerde gereksiz ve bilinçsiz alışveriş yapması oldu. Stoklarımız ve şehir genelinde ki yüzü aşkın mağazaya sahip birliğimizin öngördüğü şekilde yeterli. Tüm üye marketlerimiz gelebilecek taleplere hazır. Pandemi başladığından bu güne kadar hiçbir üründe stok sorunu yaşamadık. Ama vatandaşımızın sanki bir kez daha asla sokağa çıkmayacak gibi bazı ürün kalemlerinde satın almaya yoğunlaşması, istemsiz olarak o ürün grubunun fiyatında yükselmeye sebep oluyor.
Tüm tüketicilere özellikle ricamızdır. Tükettiğimiz hemen hemen tüm ürünler Türkiye’de üretiliyor. Hiçbir üreticinin de ham madde ve üretim sıkıntısı bulunmamakta. Bu nedenle, insanlarımız ihtiyacı olduğu kadar ve her zaman ki alışkanlıkları ile alışveriş yapsınlar. Fazla stokladığınız ürünlerin, size yada bize bir faydası yok. Haftada sadece 2 gün kapalı kalıyor marketlerimiz.” dedi.

Hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasakları öncesinde, aşırı derecede talep ile karşılaşan perakendeciler, bu güne kadar devam ettikleri hizmeti daha dar zamanlarda daha fazla personel kullanarak karşılamaya çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen