1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. 5’inci Masal İstanbul Festivali ‘Barış Masalları’ temasıyla başladı

5’inci Masal İstanbul Festivali ‘Barış Masalları’ temasıyla başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi’nin ortak düzenlediği 5’inci ‘Uluslararası Masal İstanbul’ Festivali, bu yıl ‘Barış Masalları’ temasıyla başladı. Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da açılışı gerçekleştirilen festivalde Türkiye ve İran ve Marakeş’ten gelen masal anlatıcıları, 5 gün boyunca Küçükçekmece’nin parklarını, sokaklarını, meydanlarını ve kültür merkezlerini gezerek çocuklara masal anlatacak.

 

Sanat Yönetmenliğini Nazlı Çevik Azazi’nin yaptığı, festival dün 19.00’da Göl Kenarında yürüyüş ve Luxus Konseri ile başladı. 5 gün boyunca Masal Kamyonu ilçenin çeşitli noktalarında her yaştan masalseverlerle buluşacak.

 

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi, Selçuklu Park, Cennet Meydan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, TevfikbeyMahallesi Rafet Uçankuş Parkı, Seyir Parkı, Güzel Sanatlar Akademisi masallarla buluşma noktası olacak. Festivalde anlatıcılar, Küçükçekmece Belediyesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklarla buluşarak, rehabilitasyon öğrencilerine özel masallar anlatacak. Festival kapsamında, atölyeler, eğitimler, seminerler, konferanslar da düzenlenecek.

 

“MASALLARIMIZLA UMUT OLMAK İSTEDİK”

 

Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nin kurucusu, hikaye anlatıcısı ve yazar Nazlı Çevik Azazi, “Masal İstanbul 5’inci Uluslararası Masal Anlatıcılığı Festivali özellikle Küçükçekmece Belediyesi için tasarlanmış, buraya özel bir festival. Festivalimizde her sene bir tema seçiyoruz. Bu sene özellikle dünyanın yanıp kavrulan birçok köşesi var. Gelen acılarla, bu savaş haberleriyle hepimizin yüreği dağlanıyor. Biz de istedik ki bu karanlık ateşten gömleği giydiğimiz zamanlarda masallarımızla bir umut olalım diye konu olarak barış masallarını seçtik. 1 hafta boyunca Küçükçekmece’nin sokaklarında, parklarında, okullarında ve her yerinde barış masalları anlatıyoruz. Barış masalları sayesinde barış güvercinini Küçükçekmece’nin semasında havalandırmak istiyoruz. Bütün bu olanakları sağlayan, masalcı ekibiyle birlikte belediye ekibinin çalışmasına vesile olan başkanımız Kemal Çebi’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen