24 Kasım Öğretmenler Günü tarihçesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü… Birçok kişi Öğretmenler Günü’nün tarihçesini ve neden 24 Kasım’da kutlandığını merak ediyor.
Öğretmenler Günü, bu mesleği icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir gündür. Kültürel ve tarihi özelliklerine göre her ülke farklı tarihlerde öğretmenler gününü kutlamaktadır.
Ülkemizde de, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’da kutlanıyor. 24 Kasım 1928 tarihinde, Millet Mektepleri açıldı ve Atatürk’e de “Başöğretmenlik” unvanı verildi. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında ise, 24 Kasım’ın ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. O tarihten sonra her yıl kutlanmaya devam edildi.
DİĞER ÜLKELER HANGİ TARİHTE KUTLUYOR?
Öğretmenler Günü, pek çok ülkede, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nda UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümü olan 5 Ekim gününde kutlanmaktadır. Bazı ülkeler ise, kendi kültürel ve tarihi özellikleri ile okul tatil günlerine göre farklı tarihlerde Öğretmenler Günü kutlamaları yapmaktadır.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
24 Kasım Öğretmenler Günü tarihçesi