1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yüzyüze Eğitim İçin Alınan Karar Okullar Açılıyor mu?

Yüzyüze Eğitim İçin Alınan Karar Okullar Açılıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu ve konuya dair spekülasyonlara tarih, yöntem ve karar çerçevesinde kesin ve detaylı cevaplar verdi. Selçuk EBA, okulların açılacağı tarih ve MEB’de 2021 öğretmen atamalarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışmaların ve görüşmelerin sürdüğünü ve sonuçlandığı dakikada bunu paylaşacaklarını söyledi.

İşte canlı yayında soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un söylentiye kapalı olarak verdiği yüz yüze eğitim, okullar ve öğretmenlere ilişkin bilgiler;

“15 ŞUBAT İLKE KARARIDIR”

Milli Eğitim’de 15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık. Bunun ne şekilde olacağına dair de geçmişten gelen deneyimlerimiz de var. İki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak açmak gibi. Çok farklı senaryolarımız, uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var. Sınav grubunda olan çocuklarımız da var, öğretmenleriyle yüz yüze çalışmak istiyorlar. Kısa süreli de olsa. Onlarla ilgili birtakım senaryolarımız var. Salgının seyrine bağlı olarak Bilim Kurulu’yla yapacağımız görüşmelere bağlı olarak da bunlardan hangisinin hayata geçeceğini de yaklaşık 10 gün önce paylaşmış oluruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen