Fotoğraflı (65)
3:24

YRP’li Mükremin Aysu: “Genel olarak Hacılar’ın bir cazibe merkezi olma sorunu var”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Yeniden Refah Partisi Hacılar İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mükremin Aysu, “Genel olarak Hacılar’ın bir cazibe merkezi olma sorunu var. Hacılar’ın 12 bin nüfusu var ama Kayseri’de yaşayan yaklaşık 100 bin Hacılarlı var. Bunlar genel itibariyle Hacılar çevresinde ikamet ediyorlar. Organize Sanayinin büyük çoğunluğu Hacılarlı, buna rağmen Hacılar’da hastane veya okul olsun sosyal hizmetlerin az olması sebebiyle burada oturmuyorlar” dedi.

Yeniden Refah Partisi Hacılar İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mükremin Aysu, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Siyasi Gündem’ programında Moderatör Duygu Sarınca’nın sorularını yanıtladı.

Hacılar’ın genel sorunları ve eksiklerinden bahseden Aysu, Hacılar’ın 12 bin nüfusu, merkezde ise yaklaşık 100 bin Hacılarlı vatandaşın yaşadığını ve ilçede sosyal tesislerin, hizmetlerin yetersiz olması sebebiyle merkeze çok göç olduğunu söyleyerek “Genel olarak Hacılar’ın bir cazibe merkezi olma sorunu var. Hacılar’ın 12 bin nüfusu var, ama Kayseri’de yaşayan yaklaşık 100 bin Hacılarlı var. Organize Sanayinin büyük çoğunluğu Hacılarlı, buna rağmen Hacılar’da oturmuyorlar. Bu ise Hacılar’da hastane, okul gibi sosyal tesislerin, hizmetlerin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Babam 2009 yılında aday olduğunda ‘Hacılar’a bir yüksekokul yapalım’ diyordu, biz de aynısını söylüyoruz. Hacılar’ın meslek yüksekokulu olsun ki Hacılar gelişsin. Hacılar’ın Ortaseki Ormanı gibi turistik değerleri var. Ama buralara bir türlü değinilmiyor. Çaybağları’nda, Talas’ta bir villa 20 milyon lira iken Hacılar’da neden 5 milyon? Hacılar’ın altyapı ve üstyapı sorunlarını bitirirsek Hacılar’ı diğer ilçelerden daha önde göreceğimize inanıyorum. Hacılar’ın birkaç festivale ihtiyacı var. Daha önce bunların çalışmasını yaptık ama iktidara gelemeyince gerçekleştiremedik. Hacılar’da gençler sürekli bundan yakınıyor, sürekli şehre göç etmek zorunda kalıyorlar. Biz gördük ki bunlar istemekle olunacak şeyler, Hacılar’dan kimse umudu kesmesin, inşallah elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
be_en
Beğen