Yurtdışından gelen yatırımcılar gayrimenkul sektörünü canlandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ(1HA-ÖZEL) – Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların memleketine dönmesiyle piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Türker Yıldırım, yaz döneminin gelmesiyle yurtdışından memleketine gelen vatandaşların gayrimenkul piyasasını canlandırdığını ifade etti.
Yaz sezonunun gelmesiyle yurtdışında yaşayan vatandaşlar memleketine dönmeye başladı. Birçok piyasanın canlandığı gibi, bu durum gayrimenkul piyasasını da etkiledi. Yaşar Gayrimenkul’de Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Türker Yıldırım, dar gelirli vatandaşlara bankalar tarafından daha çok olanak sağlanması gerektiğini belirtti. Yıldırım, “Şu anki enflasyonist durumlar içerisinde en değerli yatırım aracı olan gayrimenkul yatırımları, diğer yatırım araçları olan, daha likit yatırım araçlarından gelen nakit ile canlılığını korumaya devam etmektedir. Daha dar gelirli ev almak isteyen vatandaşlarımızın ise devlet bankalarının kısıtlı kredi imkanı sağlaması, özel bankaların ise piyasa oranlarının 2 katına varan faizlerle beraber desteklemeye çalışması bu anlamda onların alım güçlerini düşürmektedir” diye konuştu.
‘YURTDIŞINDAN GELEN YATIRIMCILAR İLE CANLILIK BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK’
Yurtdışından memleketine gelen vatandaşların gayrimenkul yatırımı yapmasıyla sektörün bir süre daha canlı kalacağını söyleyen Yıldırım, “Bu yatırım kesiminin biraz daha desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şu ana bakarak gayrimenkul alım-satım dönemi içerisindeyiz. Gurbetçi yatırımcıların da gelmesiyle beraber canlılığın bir süre daha devam edeceğini gözlemliyoruz. Finansal olarak desteklenmeye devam edilirse eğer canlılığını koruyaraktan ilerleyecektir” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yurtdışından gelen yatırımcılar gayrimenkul sektörünü canlandırdı