Fotoğraflı (11)
0:59

Milletvekili Özsoy, “Hükümetimiz çalışmalarıyla diyaliz hizmeti çevre ilçelerde de verilmeye başlandı”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde; Kayseri’de yapılan sağlık yatırımları konusunda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, “Şehrimizde diyaliz hizmeti veren merkezlerin 8’ini kamu sağlık merkezleri, 1’i ERÜ Hastaneleri ve 6’sı ise özel sektör oluşturmaktadır. Hükümetimizin çalışmalarıyla birlikte çevre ilçelerimizde de artık diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Önceleri merkeze gelerek tedavi olmak zorunda kalan vatandaşlarımız ilçelerimizdeki sağlık tesislerinde de hizmet alabilecekler” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kayseri’deki hastanelerin diyaliz hizmetlerine ilişkin TBMM’de açıklamalarda bulundu.
Kayseri genelinde bin 395 diyaliz hastası vatandaş olduğunu ve toplamda 15 diyaliz hizmeti veren sağlık tesisi olduğunu belirten Milletvekili Özsoy, “Diyaliz hizmeti veren merkezlerin 8’ini kamu sağlık merkezleri, 1’i ERÜ Hastaneleri ve 6’sı ise özel sektör oluşturmaktadır. Hükümetimizin çalışmalarıyla birlikte çevre ilçelerimizde de artık diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Önceleri merkeze gelerek tedavi olmak zorunda kalan vatandaşlarımız ilçelerimizdeki sağlık tesislerinde de hizmet alabilecekler. Şu anda Akkışla ve çevresinde ikamet eden 12 diyaliz hastasından 5’i Bünyan Devlet Hastanesi’nde, 7’si ise merkezde bulunan özel sağlık merkezinden hizmet almaktadır. Merkezde tedavi alan 7 hastamız da arzu ederler ise kendilerine daha yakın olan Bünyan Devlet Hastanesi’nde tedavi olabilirler” dedi.
Sağlık Bakanlığı yatırım programında bulunan Akkışla-Sarıoğlan bölgesi içerisindeki yeni hastanede diyaliz ünitesinin yer alacağını söyleyen Milletvekili Özsoy, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yürütülmeye devam edildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen