1. Haberler
  2. Güncel
  3. Vekil Murat Cahid Cıngı, “İncesu’yu Üzüm Yetiştiriciliğinde Global Marka Haline Getirmemiz Gerekiyor”

Vekil Murat Cahid Cıngı, “İncesu’yu Üzüm Yetiştiriciliğinde Global Marka Haline Getirmemiz Gerekiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – İncesu tarihi Kara Mustafapaşa Kervansarayı’nda 28’incisi düzenlenen Üzüm Festivalinde konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Üzüm festivali şehrimize değer katacak bir organizasyon ama artık festivallerden ziyade İncesu’yu üzüm yetiştiriciliğinde global marka haline getirmemiz gerekiyor, buradan değer üretmemiz gerekiyor” dedi.

İncesu’da düzenlenen 28’inci Üzüm Festivali başladı. İncesu üzümlerinin global bir marka haline gelmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Şehrimizin stratejik bir döneme girdiğini düşünüyorum. Önemli bir sermaye, turizm birikimi oldu. Bakıyorsunuz valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz turizme yatırım yaptı. OSB’de daha nitelikli yönetime geçiş çabaları var, savunma sanayinde önemli bir yere geliyoruz. Eğitim cephesinde 5 üniversitemiz sürekli beyin yetiştirmeye çalışıyor. Nitelikten niceliğe ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Erciyes veya diğer kültür bağlamında şehrimize gelen turistler İncesu’da sıkılmadan vakit geçirsinler. Turizmde sadece esere sahip olmak değil gelenleri ağırlama, güzel vakit geçirme noktasında da alt yapı oluşturmamız gerekiyor. Üzüm festivali de şehrimize değer katacak bir organizasyon ama artık festivallerden ziyade İncesu’yu üzüm yetiştiriciliğinde global marka haline getirmemiz gerekiyor, buradan değer üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘ERCİYES’İ 4 MEVSİM HALKIMIZIN HİZMETİNDE TUTABİLECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Erciyes’te de turizm açısından çalışmalar yürüttüklerini belirten Vekil Cıngı, “Şu anda meclis kapalı. Bizler de şehrimizde hem turizmi destekleyecek unsurlara destek olmaya çalışıyor, şehrimizin problemleriyle alakalı raporlarımı hazırlıyorum. Yeni yasama döneminde inşallah daha verimli, şehre katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Karınca gibi kışın azığını şimdiden hazırlamaya çalışıyoruz. Erciyes’te ciddi yapılaşmalar gerçekleşti çok şükür Büyükşehir Belediyemiz orada hem sportif alt yapıyı hem turizm alt yapısını geliştirmek için sürekli bir çaba içerisinde ve şimdiye kadar yüksek irtifa spor kompleksimiz aşağı yukarı tamamlanma noktasına geldi. Termal su sondajında denemeler yapılıyor. Erciyes’i 4 mevsim halkımızın hizmetinde tutabilecek ne varsa o çalışmaları yapıyoruz. Geçtiğimiz kış depremden kaynaklı maalesef ki turizm gelirimizi düşünecek değiliz ancak bu bir gerçek; geçtiğimiz kış turizmi ciddi bir sekteye uğradı. Allah tekrarından korusun” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen