1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. Turkovac, Kayseri Şehir Hastanesi’nde Uygulanmaya Başladı

Turkovac, Kayseri Şehir Hastanesi’nde Uygulanmaya Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC)- Erciyes Üniversitesi’nde (ERU) geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac, Kayseri Şehir Hastanesi’nde vatandaşlara uygulanmaya başlandı.

ERÜ tarafından geliştirilen Turkovac aşısının uygulanmaya başlamasıyla ilgili Kayseri Şehir Hastanesi’nde program düzenlendi. AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Silay da aşı uygulama merkezini ziyaret etti. Doktor protokol, bazı vatandaşlara aşı yaptı.

Bugüne kolay gelinmediğini belirten Milletvekili İsmail Tamer, “Hiçbir şey kolay elde edilmedi. Erciyes Üniversitemizde başlayan Turkovac aşımız bugün yapılacak hale geldi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Aşımızı vatandaşlarımıza uygulayacağız. Şu an itibariyle Turkovac aşısını yaptırmak isteyenler E-Nabızdan randevu alıp Kayseri Şehir Hastanesinde aşılarını yaptıracaklar” dedi.

İnsanların yılbaşı tatiline girmesiyle birlikte bulaş riskinin arttığını belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik de, “Şehrimizde geliştirilen Turkovac aşımızda bugünlere geldiğimiz için gurur duyuyoruz. Dün vaka sayısı 36 bine ulaştı ve giderek artacaktır. Belirtileri de üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok benziyor. Tipik koronavirüste gördüğümüz tablodan biraz farklı klinik tablosu var. Henüz Kayseri’de bunu tespit edemedik ve bu bizim için sevindirici bir durum. İnsanların yılbaşı tatiline girmesiyle bu bulaşın artacağı şeklinde endişelerimiz var. Tüm vatandaşlarımızdan hatırlatma dozunu yaptırmalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli de, aşının geliştirilmesinde emeği geçen ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve aşı programının başında bulunan hocalardan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibine teşekkür etti. Vatandaşlara aşı ve maske konusunda uyarılarda bulunan Benli, “Bugün geldiğimiz noktada tüm dünyada Omicron dalgası devam ediyor. Ülkemizde de omicron artmaya başladı. Önümüzdeki süreçte omicron dalgasına yakalanmadan önce zırhı kuşanalım ve aşılarımızı olalım. Önümüzdeki yılbaşı günlerinde kapalı ve çoklu ortamlarda bulunmamaya özen gösterelim. Maske konusunda da riayeti artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen