1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Tour of Türkiye’de pedal çeviren Monakolu bisikletçi Langellotti, Türkiye’ye hayran kaldı

Tour of Türkiye’de pedal çeviren Monakolu bisikletçi Langellotti, Türkiye’ye hayran kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (Tour of Türkiye) altıncı etabı kazanan Monakolu sporcu Victor Langellotti, Türkiye’ye turist olarak da gelmek istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’de altı etap geride kaldı.
TUR’da koşulan Bodrum-Selçuk etabını kazanan İspanya’nın Burgos BH takımından Langellotti, finişin ardından Selçuk’taki Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti.

Türkiye’de daha önce yarış haricinde bulunmadığını belirterek, “Türkiye’ye sadece yarışmak için geldim. Bu yüzden hiç burayı ziyaret edemedim. Bugün yarışın ardından Meryem Ana Evi’ni görmek istedim. Çok güzel bir yer.” diye konuştu.

Langellotti, Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerine değinerek, “Burası harika. Böyle yerler bana Türkiye’ye tatil ve ziyaret için geri dönmeyi düşündürüyor.” dedi.
Bazı Papaların Meryem Ana Evi’ni ziyaret ettiğini yeni öğrendiğini aktaran Monakolu sporcu, “Dürüst olmak gerekirse, gerçekten bu güzel yerden oldukça etkilendim. Papa Franciscus’nın ve Benedict’in buraya geldiğini bilmiyordum. Bu yüzden oldukça hoştu. Burası çok etkileyici. Çok güzel bir duygu yaşadım.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen