1. Haberler
  2. Güncel
  3. TOMTAŞ YATIRIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKŞİ, “TOMTAŞ’IN NELER YAPABİLECEĞİNİN CEVABINI KAYSERİ VERECEK”

TOMTAŞ YATIRIM YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKŞİ, “TOMTAŞ’IN NELER YAPABİLECEĞİNİN CEVABINI KAYSERİ VERECEK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi, TOMTAŞ’ın neler yapabileceğinin cevabını Kayseri’nin hep beraber vereceğini söyledi. Ekşi, “TOMTAŞ’la birlikte başlayan süreçte Kayseri ne kadar gayret sarfederse ne kadar top yekûn birlikte hareket ederse, Kayseri, şu anda bu projenin başlamasını sağlayan irade mevcut gücünü, hali hazırdaki kararlılığını ne kadar devam ettirirse bu projenin, havacılığın, aynı gökyüzündeki gibi sınırsıza doğru küçük bir filizi büyütmek istiyoruz” dedi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özkol ve TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi Kayseradar ve Radyo Radar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk oldular. Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını cevaplayan Özkol, ASELSAN’ın TOMTAŞ’a destek vereceğini söyledi. Özkol, “Bugün ASELSAN Elektronik Teknolojilerinde Türkiye’de bulunabilecek en iyi noktada ama bir hava aracının beyni ve can alıcı sistemlerini birçoğu elektronik, Aselsan’ın işin içinde olmaması mümkün değil. O da destek verecek. Bu bir kombine sistem. Sadece bir firma ile düşünmeyin, birkaç tane 7-8’i bulan bir çarpan var. Bu kabiliyet setlerinin her tarafta gelişmesi ve birbirleriyle entegre edilmesi gerekiyor. Arkasından bir sonraki adım uzay teknolojileri. Beka meselesine dönüştüğünde savunmamız çok önemli. Uzaydan savunma ve uzaydan saldırılarda gelecek. Bu alt seviye gördüğünüz uzaya göre kıyasladığımızda havacılık teknolojisi belki bir alt seviye onu geliştirmeden öbürüne geçemiyorsunuz zaten birbirlerini kovalayacaktır. Uzaya ilişkin, arkası gelecek çalışmalar olacak” şeklinde konuştu.

TOMTAŞ’ın neler yapabileceğinin cevabını Kayseri’nin hep beraber vereceğini ifade eden TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi ise, “TOMTAŞ’la birlikte başlayan süreçte Kayseri ne kadar gayret sarfederse ne kadar top yekûn birlikte hareket ederse, Kayseri’yi şu anda bu projenin başlamasını sağlayan irade mevcut gücü, hali hazırdaki kararlılığı ne kadar devam ettirirse bu projenin, havacılığın, aynı gökyüzündeki gibi sınırsıza doğru küçük bir filizi büyütmek istiyoruz. Son 20 yılda değişimin en önemli sebebi iradeydi. Çünkü uluslararası ilişkilerde görünen ve görünmeyen boyutu var, gizli lobiler. Bu gizli lobilerin ellerinde sadece finans gücü yok birçok legal illegal güçleri ve yaptırımları var. Türkiye’de savunma sanayide başta olmak üzere birçok gayri nizami taktikler ve tekniklerle lobicilik faaliyeti yapanlar karşılarında çok güçlü bir irade bulduklarından dolayı Türkiye’de savunma sanayinin önüne engel oluşturamadılar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen