cover-1722350166202
4:03

‘Toprak Aşka Geldi Konulu Seramik Sergisi’nin açılışı yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Toprak Aşka Geldi Konulu Seramik Sergisi’nin açılışı düzenlendi. 16 seramik eserin yer aldığı sergi 9 Ağustos’a kadar Atatürk Evi sergi salonunda sanat severlerin ziyaretine açık olacak.

Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Rasim Bağırlı’nın hazırlamış olduğu 16 adet seramik eserden oluşan ‘Toprak Aşka Geldi Konulu Seramik Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışına Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdür Şükrü Dursun, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında konuşan Dursun, “Bugün Rasim Bağırlı hocamızın yapmış olduğu 16 tane seramik eserin sergi açılışını yapacağız. 9 Ağustos’a kadar burada bu eserler sergilenecek. Hocamız güzel eserler ortaya çıkarmış. Özellikle Anadolu medeniyetlerinden ilham alarak yaptığı eserler ve Türk sanatının çeşitli aşamalarından örneklerle oluşturduğu eserler burada mevcut. Bütün vatandaşlarımızı sergiye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergideki eserler hakkında bilgi veren Bağırlı, “Bizi bu sergiye teşvik eden Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Müzeler Müdürlüğü’nün iş birliği ile gerçekleşti.  Sergimizde 16 adet seramik eser yer almaktadır. Bu eserlerin içerisinde farklı temalar yer alıyor. Bazı eserlerimiz çağlar öncesi olan Çatalhöyük temalı olurken bazı eserlerimizde Türk kültürü temasını işliyor. Eserlerin tamamı seramikten yapılmıştır. Bazı eserlerimizde altın yıldız dediğimiz uygulamalar yer almaktadır. Sergi tarihi süresi boyunca Kayserili sanat severlerin beğenisine sunacağız. Seramik sanatçıları olarak dönem dönem temaları eğitim sürecinde ortaya çıkardığımız eserlerde oluyor. Bu eserler ortaya çıktıktan sonra halkın beğenisine sunmak istiyoruz. Sanat sonuçta toplum içindir. Yapılan eserleri sergilemek daha iyi. Bu durumda sanatçıyı motive ediyor. Aynı zamanda bu tür sergiler kendi kültürümüzün tanıtımı açısından çok önemli. Bu eserler 6 aylık bir çalışma doğrultusunda ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Seramik sergisi 30 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında tüm halka açık olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen