1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarraf İhsan Gülderdi: “Altın Bu Haftaya Sabit Fiyatla Girdi”

Sarraf İhsan Gülderdi: “Altın Bu Haftaya Sabit Fiyatla Girdi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Yatırım aracı olarak bilinen altın geçen hafta artış göstermişti. Sarraf İhsan Gülderdi, altının haftaya sabit seyirde girdiğini söyledi.
Altın fiyatları değişiklik göstermeye devam ederken, yeni haftanın ilk günü sabit şekilde seyrini korudu. Kayseri’de Sarraflık yapan İhsan Gülderdi, altın fiyatları hakkında bilgiler verdi.
Gülderdi, “Geçen hafta faiz düşmesiyle birlikte altın fiyatında yükseliş oldu.Döviz fiyatlarının artmasıyla altın da yükseldi. Dolar, 8.20 TL seviyesinden 8.90 TL seviyesine kadar yükseldi. Ons ise 1800’TL den 1750 TL’ye kadar düştü.
Genel itibariyle döviz fiyatlarının %8 çıkması altın fiyatlarının da artmasına neden oldu. Bugün TÜİK’in açıkladığı TÜFE oranlarında %1.25’lik bir artış gözlemlendi. Bu durum dolara etki etti ancak Ons fiyatları genel itibariyle sabit devam etti. Has altının fiyatı şuan da 500 TL, gram altın 480 TL, çeyrek altın 820 TL, yarım altın 1640, cumhuriyet altını 8200 TL bandında devam etmektedir.” dedi.

“ALTININ YIL SONUNA KADAR BOZDURULMAMASINI TAVSİYE EDERİM”
Altın alımı ve satımıyla ilgili düşüncelerini belirten Gülderdi, “Altın uzun vadede her zaman kazandıran bir yatırım aracıdır. Müşterilerin bu fiyatlardan alabileceğini öngörüyoruz. Kısa vadede altına yorum yapmak yanlış olur çünkü günümüz dünyasında ne olacağını bilemiyoruz ama altın bozduracak vatandaşlarımızdan yıl sonuna kadar beklemelerini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen