RHG ENERTÜRK, İLK ŞARJ İSTASYONUNU BOLU’YA KURACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Erciyes Anadolu Holding bünyesinde kurulan RHG Enertürk Enerji, ilk araç şarj istasyonunu Bolu Dağı’na kuracak.

Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG) tarafından elektrikli araç üretim aşaması devam ediyor. 2020’de Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulan araba fabrikasında banttan indirilecek ilk aracın 2023’te yollarda olması planlanıyor.

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilinin üretim aşaması devam ederken, yurt genelinde araç şarj istasyonları da kurulmaya başlandı. İlk istasyon batı ile doğunun kavşak noktası Bolu Dağı’na kuruluyor. İstasyonda 4 DC şarj ünitesi yer alacak. Ekim ayında da bu istasyonun yanına RHG Enertürk Enerji ilk istasyonunu açacak.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erciyes Anadolu Holding CES’su Alpaslan Baki Ertekin, ilk şarj istasyonu haberini de etiketleyerek “Sektöre hayırlı uğurlu olsun. Hemen yanı başına (Bolu Dağı) biz de EnerTürk olarak hem AC hem de DC şarj ünitelerimizi kuracağız. Ekim ayı RHG EnerTürk için hareketli bir ay olacak. Peş peşe 12 Ekim, 15 Ekim ve 28 Ekim’de çok önemli açılışlarımız olacak” mesajını paylaştı.

RHG ENERTÜRK ŞİRKETİ’NİN KURULU GÜCÜ

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde kurulan RHG Enertürk Enerji, araç şarj istasyonu lisansı alan 5 şirketten birisi oldu. RHG Enertürk Enerji’nin 236,4 MWm rüzgardan, 209,3 MWm su gücünden, 88,5 MWm güneşten üretilen toplam 534 MWm kurulu gücü bulunuyor.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
RHG ENERTÜRK, İLK ŞARJ İSTASYONUNU BOLU’YA KURACAK