1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Özgür Özel: Bir gün devlet milletin karşısına dizilirse, orada devlet değil millet kazanır

Özgür Özel: Bir gün devlet milletin karşısına dizilirse, orada devlet değil millet kazanır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘BOZBEY’İN 100 GÜNDE YAPTIKLARINI TAKDİR EDİYORUM’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Başkanlığı’ndan düzenlenen toplantının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki tarihi binasını ziyaret etti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den brifing alan Özel, ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Bozbey’in 100 gündeki icraatlarına değinen Özel, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, biraz önce bana bir sunum yaptı. Sunumun ilk başında, Bursa’da su ücretlerine yüzde 25 indirim yaparak başladığını söyledi. Bu önemli bir hizmetti. Hele hele elektrik fiyatları almış başını gitmişken, şu anda elektrik üretimi, su dağıtımı için çok çok önemli bir girdiyken, yüzde 25 indirim, inanılmaz önemli bir indirimdir. Bunun yanında emeklilere bayramda verdiği destek çeklerini, yoksul emeklilere yaptığı yardımı, cadde ve bulvarlardaki otoparkları tamamen ücretsiz hale getirmesini, kendisi söylemedi ama Bursa basınından takip etmiştim, 2 lüks makam aracını satıp, yerine toplu taşımaya araçlar kazandırmasını, toplu taşımayı 24 saat kesintisiz hale getirmesini, Bursa’nın deniz kıyısındaki deniz taşımacılığı hizmetlerini başlatmasını, özellikle halkın denize, kuma, plaja erişiminin önündeki engelleri kaldıran ‘Halk Plajı’ uygulamalarını, her bir tanesini 100 güne sığdırmış olmasını ve bu işleri katılımcı belediyecilik anlayışı ile yapmasını, sivil toplumu kucaklamasını, meslek örgütleriyle birlikte bu işleri yapmasını, ayrı ayrı takdir ediyorum. Kendisinin şahsında hem CHP grubuna hem de diğer partilerden seçilen, Bursa’ya hizmet etmek için görevlendirilmiş, tüm belediye meclis üyelerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘KAYBETMENİN HAZIMSIZLIĞI İÇİNDE HERKESE FATURA ÇIKARIYORLAR’

SGK borçları üzerinden hükümeti eleştiren Özgür Özel, “Biraz önceki sunumda 4,5 milyarlık SGK ve vergi borcunu gördük. Bunun çok önemli bir kısmının SGK borcu olduğunu ve devir alındığı günden sonra SGK’ların ödendiğini, ama geçmiş yönetimden devralınan 3,5 milyara yakın SGK borcunun, bugün bu yönetimden tahsil edilmek istendiğini gördük. AK Parti yıllardır yapmadığını yapıyor, bu kadar kriz varken, belediyeler borç batağının içindeyken, kendileri yönetirken SGK borçları birikmiş, almamış, peşine düşmemiş, şimdi Bozbey’e diyor ki; ‘Gel bütün SGK borçlarını faizleri ile öde. Ödemezsen İller Bankası’ndan gelen paraya el koyarım.’ Yani şunu söylüyor; ‘Sen hızlı başladın, çok iş yapıyorsun. Yüzde 47 ile seçildin, bu iş yüzde 60’a, 70’e gider. Sen böyle yaparsan, genel seçimlerde de Bursa’dan partine çok katkın olur. Bunun için Bursa’ya hizmet etmeni engelliyorum. Paralarına el koyuyorum.’ Bu Mustafa Bozbey’e değil, ona oy veren vermeyen, bütün Bursalılara meydan okumadır. Bursa Belediyesi’ni kaybetmenin hazımsızlığı içinde, Bursa’daki her siyasi görüşten insana fatura çıkarmaktır. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

‘MİLLETE KAFA TUTMAYIN’

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen sene yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler. Emekliye son yapılan zam, 10 bin liradan, 12 bin 500 liraya getirmenin maliyeti 33 milyar. Yani zorla emekliye verdiği şu kadarcık zam, 33 milyar lira, yandaş şirketlerden sildiği verginin 20’de biri. Emeklilere asgari ücret verelim diyoruz. Verse 100 milyar para lazım. Size para bulamam diyor, emekliyi aç bırakıyor. Ama 6 katını yandaş şirketlerden siliyor. Bugün 96 milyar diyor bütün belediyelerin, 81 ildeki binin üzerindeki belediyenin toplam borcu 96 milyar ama şunu unutmayın ki yandaş şirketlerden affettiği vergi affı 660 milyar. Onlardan 660 milyar lirayı tahsil etse, bu belediyelerden hiç para kesmeyebilir, hatta 5 katı yollar, en iyi hizmetleri sizin almanızı sağlayabilirdi. Bunları yapmıyorlar, niyet kötü. Para yoksa 5’li çeteye, yandaşlara nasıl buluyorsun. Holding olunca para var, Bursa’da havlucu Cengiz abiye gelince para yok. Biz ne yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Mesele kriz değil, mesele çalıştırmamak, mesele cezalandırmak, mesele kafa tutmak. Ama millete kafa tutmayacaksın. Elimizi kolumuzu bağlarsanız bu millet bunu affetmez.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen