1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Online Eğitim Yüz Yüze Eğitimin Yerini Tutmadı

Online Eğitim Yüz Yüze Eğitimin Yerini Tutmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Koronavirüsün Türkiye’ye gelmesiyle birlikte eğitim de olumsuz etiklendi. Zaman zaman eğitimden mahrum kalan öğrenciler online eğitimin ardından 2 Mart’ta yüz yüze eğitime geçtiler.

Eğitimin bir çocuğun temel ihtiyacı olduğunu belirten Öğretmen Uğur Cura “Türkiye’de en çok etiklenen sektörlerin başında eğitim geliyor. Bir çok çocuğun ekmek ve su gibi temel ihtiyacı olan eğitimden mahrum kaldırlar, eğitim alamadılar” diye konuştu.

Pandemide Online Eğitim

Online eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını belirten Öğretmen Uğur Cura “Her çocuğunda zaten geliri aynı olmadığı için olumsuz yönde etkilendiler. Online eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Kayseri’de kurumlar 20 tane çalışanı varsa 15’ini ücretsiz izine gönderdiler. Her branş hocalarından bir tane hoca tuttular . Mesela kurumda 150 tane matematik öğrencisi varsa 150’sini bir hocaya bağladılar. Biz bu süreçte hiçbir hocamızı ücretsiz izne göndermedik. Aynı kadrolarımızla devam ettik . Öğrencilerimizin de aynı ders programı online şekilde devam etti” ifadelerini kullandı.

Kurumda Pandemi Kuralları

Kurumun her akşam dezenfekte edildiğini belirten Öğretmen Uğur Cura “Yetkilerimiz sağolsunlar sık sık denetime geliyorlar. Bizim dersanemiz de girişte dijital ateş ölçerimiz ve dezenfektan noktamız var. Hiçbir öğrencimizi dezenfektan etmeden ve ateşini ölçmeden içeri almıyoruz. Onun haricinde sosyal mesafe yapıştırmalarımız var . Bu kurallara riayet edilmesini sağlıyoruz. Her katta dezenfektan noktamız var. Her kattan ziyade her sınıfta da dezenfektan noktamız , Lavabolarda eller nasıl yıkanır afişlerimiz var . Pandemi odamız var, bir çocuğumuzun ateşi yüksek çıksa hemen pandemi odamıza alıyoruz, orada bekletiyoruz. Dezenfektan olmasını sağlıyoruz. Ateşi düşmeden kesinlikle sınıflara almıyoruz. Kurumumuz her akşam dezenfektan ediliyor makinalarımızla . Anlaştığımız şirket her akşam gelip kurumumuzu dezenfekte ediyor” diye konuştu.

Eğitimde Aşı Süreci

Öğretmen Uğur Cura “Eğitimde aşı sürecini olumlu değerlendiriyorum, aşı olunmalı . Bizim kurumumuzda aşı olan öğretmenlerimiz var. Bende randevumu aldım, yakın bir zamanda bende aşı olacağım “ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen