1. Haberler
  2. Ulusal
  3. Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlerin isteğe bağlı olarak iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı. Bakanlık internet sitesinde yapılan duyuruya göre, kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme atama sonuçları “www.personel.meb.gov.tr” adresinden erişilebilir durumda.

 

Öğretmenler, 14 Haziran tarihinden itibaren görev yaptıkları okullardan ayrılarak yeni atandıkları yerlerde görevlerine başlayabilecekler.

 

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sözleşmeli öğretmenlik alanlarında başvurusu onaylanan adaylardan en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday, sözlü sınava alınacaklar.

 

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan başvurular 20-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda alınmıştı. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

 

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlama süreçleri, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından ilan edilecek. Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adları ve şifreleriyle erişebilecekler.

0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen