1. Haberler
  2. Güncel
  3. MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇETİN: “KAYSERİ’NİN MECLİS’TEKİ EN GÜR SESİ OLACAĞIM”

MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇETİN: “KAYSERİ’NİN MECLİS’TEKİ EN GÜR SESİ OLACAĞIM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Memleket Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Çetin, Meclis’te Kayseri’nin en gür sesi olmaya çalışacağını, Kayseri’nin sorunlarını en gür şekilde Meclis’e taşıyacağını söyledi. Çetin, “Hasan Çetin, Kayseri’nin Meclis’teki en gür sesi olacak. Talepleri en gür şekilde iletecek bunun için oy istiyorum. Kayseri 10 tane vekil seçecek. Kayseri’nin lehine bir şey varsa elimizi adam gibi kaldırmaktan çekinmeyiz. Kayseri’nin aleyhine de bir şey varsa partimden bağımsız bir şekilde elimi indirmekten kesinlikle çekinmeyeceğim. Vekilde olması gereken budur” dedi.

Memleket Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Çetin, KayseRadar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk oldu. Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Bayram ve Moderatör Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Çetin, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnsanların Hasan Çetin’i ve Memleket Partisi’ni tanımadıklarını, ulaşabildikleri herkese kendilerini tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen Çetin, “Biz sabah saat 8’de kalkıyoruz, akşam 11’e kadar çarşıdayız, sahadayız, pazardayız, esnaftayız, Talas’tayız, Paraşüt alanındayız, ulaşabildiğimiz kadar, girebildiğimiz kadar kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlar Hasan Çetin’i, Memleket Partisini tanımıyor. Ulaşabildiğimiz herkese kendimizi tanıtmaya çalışıyor. Talas’ta seçim ofisimizi açtık akşamları orada oluyorum. Bizi tanımak isteyen, bize gönül vermiş, partimizi tanımak isteyen herkesi oraya davet ediyoruz. Gün içerisinde günlük toplantımızı yapıyoruz, Pazar esnafımızı geziyoruz, oradaki seçmenlere ulaşıp derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Öğleden sonra meydandaki standımızda durmaya çalışıyoruz. Günümüz yoğun bir tempoda geçiyor. Biz bir şeylere zorlamıyoruz, seçmen geliyor genel başkanımızın posteriyle fotoğraf çekinmek isteyenler, memleket partisini tanımak isteyenler oluyor. Biz o sevgi ve teveccühü hissediyoruz. Bu seçimde şunların olacağını görüyorum. Vatandaşların tepki oyları var. 20 yıldır yapılanlar, yapılmayanlar var, muhalefetin yaptıkları var ve söylemleriyle rahatsız olan bir seçmen var. Bunların hepsinin sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Genel olarak baktığımızda partiler tarafından sevilmiyoruz ama seçmen tarafından seviliyoruz. 20 gündür sahadayım, hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Çok uç bir parti değiliz, gençliği kucaklayan, yaşlıyı kucaklayan, Türkiye’nin partisiyiz. Her zaman ilgi ve alakayla karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

‘NİÇİN BURAYA HİZMET GELMİYOR DİYEBİLİYORSAK VEKİL OLURUZ’

Meclis’te Kayseri’nin en gür sesi olmaya çalışacağını, Kayseri’nin sorunlarını en gür şekilde Meclis’e taşıyacağını dile getiren Çetin, “Bir vekil adayı olarak ben şunu yapacağım, bunu yapacağım gibi bir vaatte bulunamam. Benim vaadim ne olur; Kayseri’nin sesini Mecliste en gür şekilde nasıl dillendirebilirim, mecliste Kayseri’nin en gür sesi olabilir miyim, Kayseri’ye bir hizmet gitmesi bekleniyorsa veya vatandaşın bizden beklediği hizmet neyse biz bunu mecliste dillendirebiliyor muyuz, bununla ilgili önergeler verebiliyor muyuz, Kayseri’de hizmet gitmeyen bir mahalle, bir köy varsa biz o köyün, mahallenin muhtarına niçin buraya hizmet gelmiyor diyebiliyorsak vekil oluruz. Vekilin görevi budur. Bu şekilde bakıyorum olaya. Kayserimiz büyüyen, gelişmiş bir şehir. Çok eleştiren bir insan değilim, yapılan bir şey var, takdir ediyorum. Vatandaşların nasıl bir sorunu var derseniz, sağlık derim. 10 yıl öncesine baktığımızda Özel hastanelerde makul ücretlerle muayene olabiliyorduk. Günümüz şartlarında özel hastanelere gidip muayene olamıyoruz. Ücretler arttı. Şehir hastanemiz var, önceden hastanelerde sıra beklerdik, şimdi randevu kuyruklarında bekliyoruz. Doktora gidiyoruz tetkik, emar istiyor 3 ay sonrasına gün veriyorlar, ameliyat yapacak 6 ay sonra gel diyor, sağlık hizmeti bekletilmez, bununla ilgili bir vekil olarak üzerime düşen, nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa onu sonuna kadar yapmak istiyorum. 2020 yılında asgari ücret 2 bin 283 lira. Bir eve 2 tane asgari ücret giriyorsa biriyle kredi kullanarak ev satın alınabiliyordu. Şu an asgari ücret 8 bin 500 lira. Bugün en ucuz ev kredisi 20 bin liradan başlıyor. Paranın değerinin düştüğünü konuşalım. İnsanların diğer büyük sıkıntısı ekonomi. Ekonomiyle ilgili akıl, ahlak, adaletle yöneteceğini söylüyor genel başkanımız. Bir ülkeye adaleti sağlarsak, o ülkede yatırımcının güvenini artırırız. Yanlış tarım politikalarından vazgeçersek ve ekene destek verirsek bu ülke refah içerinde yaşar. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza sağlık hizmetini, eğitim hizmetini kaliteli bir şekilde verelim. İlçede hastanemiz var ama yeterli, ekipman yok. Kayseri’ye gelmek zorunda kalıyor. Aynı gün muayenesini yaptıramıyor, tekrar gelmek zorunda kalıyor. İlçelerde istihdamı sağlayamazsak devamlı olarak köylerden kentlere göçler olur. Bu da tarımımızı olumsuz şekilde etkiler” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ’Yİ TEMSİL EDİYORSAK, ÖRFÜNE, ADETİNE, ŞİVESİNE UYGUN OLMAMIZ GEREKİYOR’

Siyasal bir kutuplaşma istemediklerini, doğru yapılan her şeyi desteklediklerini belirten Çetin, “Memleket Partisi Türkiye’de ekonomiyle, sağlıkla, tarımla, siyasal kutuplaşmayla, adaletle, ahlak ile ilgili söylemleri seçmeni tatmin ediyor. Hasan Çetin, Kayseri’nin Meclisteki en gür sesi olacak. Talepleri en gür şekilde iletecek bunun için oy istiyorum. Biz siyasal kutuplaşmayı istemiyoruz. Bir şeyler doğru yapıldıysa bunları destekliyoruz. İHA’lar, SİHA’lar var destekliyoruz, sonuna kadar da destekleyeceğiz. Kayseri 10 tane vekil seçecek. Kayseri’nin lehine bir şey varsa elimizi adam gibi kaldırmaktan çekinmeyiz. Kayseri’nin aleyhine de bir şey varsa partimden bağımsız bir şekilde elimi indirmekten kesinlikle çekinmeyeceğim. Vekil de olması gereken budur. Benim partimin bütün politikaları doğru diye bir şey yok, yanlışı diye de bir şey yok. Diğer partilerinde politikaları doğrudur veya yanlıştır diye bir şey yok. Yanlışsa yanlıştır. Doğruysa doğrudur. Milletin lehine bir şey varsa elimi kaldırırım. Milletin aleyhine bir durum varsa elimi indirmekten çekinmem. Genel Başkanımızın da profili bu zaten. Bana göre bir vekil Kayseri’de toplu taşımayı kullanmamışsa, devlet hastanesine gidip muayene olmamışsa, yeraltı çarşısına gidip ayakkabı almamışsa, pazardan alışveriş yapmamışsa, insanımızla birlikte hareket etmemişse, bir kahvehaneye gidip bir çay içmemişse Kayseri’nin vekilliğine talip olamaz. Bizler sonuçta vekiliz. Dokunulmaz, ulaşılmaz insanlar değiliz. İnsanlarla birlikte olalım ki insanımızın nasıl sıkıntıları var bilelim. Kayseri’yi temsil ediyorsak, Kayseri’nin örfüne, adetine, şivesine uygun olmamız gerekiyor” diye konuştu.

MUHARREM İNCE KAYSERİ’YE GELİYOR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçimin son haftası Kayseri’ye geleceğini açıklayan Çetin, konuyla ilgili şunları söyledi: “Muharrem İnce seçimin son haftası Perşembe günü gelecek. Biz akşam iş çıkışı olmasını istiyoruz, gün içinde gelmesini istemiyoruz. Bir de geldiğinde meydanda ki trafiği kapatmak istemiyoruz. O nedenle miting alanımızı da farklı bir alan olarak belirledik. Şimdi siyasi partilerimiz geliyor, günümüz, trafik felç oluyor. Vatandaşlar mağdur ediliyor. Akşam 6 gibi planlıyoruz, trafiği kapatmadan genel başkanımız gelip açıklamasını yapıp gidecek”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen