MHP’DEKİ DEPREM KİME YARADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir gece ansızın gelen emir ile, MHP il Başkanı Serkan Tok ve yönetimi görevinden alını. Normal de bu kadar büyük bir değişim olurken, içerden yahut dışardan bilgiler, çoğu zaman asparagas haberler taşar kamuoyuna. Ama bu kez, sadece Serkan Tok birkaç gazeteci arkadaşımıza “küskün değilim, buradayım” diyerek mesajlar verdi. Ama sürecin niye ve nasıl gerçekleştiği ile ilgili gündeme gelen bir “net”lik  yok.

Başta konunun muhatabı Serkan Tok olmak üzere, İsmail Özdemir ve Baki Ersoy mutlak ki konuya hakim. Ama bu denli sessizliğin arasında ki en kayda değer senaryo sürecin Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir tarafından yürütüldüğü. İçerde yaşanan kutuplaşma ve G. Başkan Yardımcılığı sonrasında eli daha kuvvetlenen İsmail Özdemir’in, bu yaşanan süreçte dahli ve iradesi olduğu hissedilen bir gerçek.

Net sebebi muhatapları ve genel merkez yönetimi tarafından bilinen ve muhtemelen partiye verebileceği zararlar nedeni ile kamuoyuna açıklanmayan süreç ve sebepleri muhtemelen birkaç ay içerisinde ortaya çıkacak.

KİME YARADI BU SÜREÇ?

Tahminler doğru ise sürecin kazananı başta İsmail Özdemir olarak kayda geçecek. Ama dahası, bu süreç sonrasında yeni belirlenecek yönetimin, kamuoyunda konuşulduğu üzere Adnan İncetoprak olması halinde sürecin en şanslısı Ömer Gülsoy olacak. Birbirlerine organik yakınları ile bilinen bu iki isim, Ömer Gülsoy’un, bir sonra ki dönemde milletvekili olabilmesinin önünü de açmış olacak. İsmail Özdemir’in, Devlet Bahçeli’ye olan yakınlığı ve parti içerisinde ki etkisi de hesap edilecek olursa, önümüzde ki seçimlerde listeler şimdiden hazırlanmış gibi görünüyor.

Tablonun bu olduğunu varsayar ve bu varsayımı kabul edersek, MHP’nin Kayseri’de ki popülist ve ses getiren politikaları içinde bir sınır ortaya konulmuş olacak. Bu tablonun gerçekleşmesi, bu güne kadar sahada en fazla isminden söz ettiren ve ağırlığını hissettiren Baki Ersoy’un bir adım geriye çekilmesi anlamına gelecek. Her ne kadar anlık çıkışları ile siyaseti ve gündemi bükebilen, ses getirebilen mizacı ile kitle toplayabilen Baki Ersoy’un, her an bir çıkış yapması ve “ben buradayım!” demesi mümkünse de, yeni oluşacak yönetim, İsmail Özdemir ve genel merkez ile oluşacak iletişim, sürecin belirleyicisi olacak.

Serkan Tok’un sahneden çekilmesi ve olası Baki Ersoy’un daha sessiz kalması hali MHP’nin son seçimden bu yana oluşturduğu ve arttırdığı popülist sürecin baltalanması anlamına gelir. Genel Merkez’in, kendi kurumsallığı içerisinde aldığı ve uyguladığı kararın, MHP cephesinde tartışılmaz bir kabullenişi olacaktır. Ama bu süreçte sahaya yansıyabilecek küskünlük ve düşüş, ittifak nedeni ile önce Ak Parti’ye, oluşabilecek küskünlük ve muhalefet isteği sebebi ile de İyi Parti’ye yarayacak.

Siyaset, yarının belli olmadığı, kapıların ardından çok hızlı kararların alındığı kapalı bir kutu. Bunlar, süreçle ilgili topladığımız izlenimler. Yarın Ankara’dan gelecek bir rüzgar tüm süreci değiştirebilir. Ama en büyük izlenim, Serkan Tok’u görevden alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Eylül Ayı içerisinde gerçekleştireceği “Bölge İstişare Toplantısı” vesilesi ile Kayseri’ye yapacağı ziyaret süresinde belli olacak.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
MHP’DEKİ DEPREM KİME YARADI