Maske zorunluluğu için karar günü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs vakaları 2 gün üst üste 1000’in altına düştü. Bir gün daha tablo böyle olursa toplu taşımada maske zorunluluğu ortadan kalkacak.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en son 3 Ağustos 2020’de 1000’in altında açıklanan günlük COVID-19 vaka sayısı, yaklaşık 2 yıl sonra 905’e ardından 922’ye indi.Bu durumun en önemli tarafı ise Bilim Kurulu kararı ile kuralları belirlenen maske takma zorunluluğunun kaldırılması. Zira karara göre bir gün daha vaka sayısı 1000’in altında görülürse toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu kaldırılacak.

“3 gün üst üste 1000’in altında vaka sayısı olmalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kaldırılması için 3 gün boyunca tablonun 1000’in altında seyretmesi gerektiğini söylemişti.

“Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Maske zorunluluğu için karar günü