1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. MALATYA’da depremzedeler için kütüphane açıldı

MALATYA’da depremzedeler için kütüphane açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da, Türk Kızılay ve Ankara Ticaret Odası iş birliği ile depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte ‘100. Yıl Kütüphanesi’ hizmete açıldı.

 

Teknokent Konteyner Kentte düzenlenen açılış programına; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ile yerel yöneticiler ve depremzede vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, eğitim ile ilgili açılışların kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Bu kütüphaneler bizim geleceğimize, gençlerimize, çocuklarımıza çalışma imkanı sağlıyor. Belki de iki yıl sonra burada hayat normale dönecek ama geriye dönmeyecek konular var. Malum biz bir sınav ülkesiyiz, gerek liseye gerek üniversiteye giriş sınavında çocuklarımız, gençlerimizi çalışma imkanı bulamadığı için bir senelerini kaybetmesinler istedik. 100. Yıl Kütüphanelerinin ilkini Hatay’da açtık. Her ile bir kütüphane hedefimiz var. Kütüphaneler çok büyük bir ihtiyaçtır. Bağışçılarımızın desteği ile bugün kütüphanelerimizin 9’uncusunu açıyoruz. Devamında Hatay Kırıkhan, Gaziantep Nurdağı’nda açacağımız kütüphanelerle 11’e ulaşacak. Bağış buldukça bu kütüphaneleri yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu konteyner kentte 2 binin üzerinde öğrenci var ve bu öğrenciler burada derslerine çalışacaklar” diye konuştu.

 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, gençlerin eğitimi için üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade ederek, “Gençlerin burada daha rahat, güvenli ve sessiz bir ortamda ders çalışma ve kitap okuma imkanı elde edecek. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremin ardından, deprem bölgesine iki defa geldim. Türk milletinin dışına bir başka milletin bu kadar kısa sürede buralara getireceği bir iş değil bu arkadaşlar. Çocuklarımız kumbaralarını açıp içindeki parayı bu bölgeye gönderdi” şeklinde konuştu.

 

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise “Eylül ayında yaklaşık 8 bin konutun teslimatını yapacağımız kentimizde inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Kentte yapılan çalışmaların yüzde 80’inini gezdim. Geriye kalanı da kısa sürede inceleyeceğim. 22 yeni ihaleye çıkıyoruz. Özellikle rezerv alanları boşaltmaya başladık ve bu alanlarda en kısa sürede temelleri atacağız. Şehir merkezini yeniden inşa edeceğiz. Bu kütüphanenin açılışı için emeği geçen Türk Kızılay ve Ankara Ticaret Odası’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Yavuz, Yılmaz ve Baran çocuklarla birlikte kurdelesini keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen