1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Düzce’de fındık hasadı erken başladı

Düzce’de fındık hasadı erken başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fındık hasadı erken başladı. Toplanan fındıklar bir süre kurutulduktan sonra makinelerle tane haline getirilip satılacak.

 

Karadeniz bölgesinin önemli fındık üretim noktalarından olan Düzce’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fındık hasadı erken başladı. Cumayeri ilçesindeki üreticiler, bahçelerindeki fındığı toplamaya başladılar. Ağaçların dallarından ve yere dökülen fındıkları toplayan üreticiler daha sonra mahsulü sererek kurutacaklar. Kurutma işleminin ardından toplanan fındıklar makinelerle tane haline getirilip çuvallanarak satışa hazır hale getirilecek.

Fındık üreticisi Mehdi Geçer, sıcak havalar nedeniyle hasadın erken başladığını belirterek, “Düzce’nin Cumayeri İlçesinde fındık hasadına başladık. Havaların sıcak gitmesinden dolayı fındık erken oldu. Biz aynı zamanda tüccarlık yaptığımız için ilerleyen günlerde iş yoğunluğu oluşmaması nedeniyle erkenden işlerimizi bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda özellikle ova bölgesinden üreticiler fındıklarını tüccara getirmeye başlayacaklar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen