1. Haberler
  2. Güncel
  3. Mahmut Şahin: “Helvayı ağız tatlandırmak için dağıtmışız”

Mahmut Şahin: “Helvayı ağız tatlandırmak için dağıtmışız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uzaktan internet satış iadelerinde yapılan yönetmelik değişikliği hakkında konuştu. Şahin, yönetmelik değişikliğine itiraz ettiklerini ve değişikliğin uygulanmasının 2024’e ertelendiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde uzaktan internet satışları hakkında yönetmelik değişikliğine gidilmişti. Değişikliğe göre cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar, tablet, motosiklet ve drone cihazlarının haklı bir gerekçe olmadan iade edilemeyeceği belirtilmişti. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bu duruma itiraz ettiklerini ve yönetmelik kararının 1 Ocak 2024’e ertelendiği bilgisini paylaştı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ‘tüketici hakları öldü’ diyerek helva dağıttıklarını da anımsatarak, ertelemeyle ölmediğini gördüklerini söyledi. Mahmut Şahin, “Hükümet şu an adliyedeki icra dosyalarını azaltmayı çalışıyor. Bu olay icra dosyalarını belki de 10 kat artıracaktı. Biz Danıştay’a gittik bunun yürütmesini durdurun dedik. Bunu duydular, biz açıklamamızı yaptık hatta tüketici hakkı öldü diye helva da dağıttık. Ölmediğini de gördük aslında helvayı sadece ağız tatlandırmak için dağıtmışız. 1 Ekim 2022 değil, Ocak 2024’e ertelediler şu anda, yönetmelikte yaptıkları değişiklikleri başka bir yönetmelikle uzattılar. Fakat bizim Danıştay’a açtığımız davada delillerimiz çok güçlü, kanun ortada sen yönetmelikle alamazsın bunu. Ne yaptılar, dediler ki biz bunu uzatalım, Danıştay da o zamana kadar karar verir iptal edilmiş olur. Eğer yürürlüğe girip sonrasında iptal edilirse daha bir karışır turşu olur ortalık diye. Biraz kurnazlık yapıp uzattılar akıllılık ettiler” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen