1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Liselerde “temel hukuk bilgisi” müfredata alındı

Liselerde “temel hukuk bilgisi” müfredata alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan “temel hukuk bilgisi” dersinin müfredatı hazırlandı. Dersin “Farazi dava uygulamasına sen de katılır mısın?” ünitesinde öğrenciler, kamu hukuku ve özel hukuk dalları kapsamında belirlenmiş konularla ilgili dava dosyası hazırlayacaklar ve canlandırma yapacaklar.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan “temel hukuk bilgisi” dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onayladı.

Lise 10, 11 ve 12. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saat öğretim programını içeren ders, seçmeli dersler kapsamında oldu.

“Temel hukuk bilgisi” dersinin öğretim programı ile öğrenciye hukuk okuryazarlığı becerisini kazandırmayı amaçlıyor.

Dersin müfredatında ayrıca, öğrencilerin, hak arama ve haklarını koruma hususunda ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri, değer ve tutum kazanmaları hedefleniyor.

Dersin hedeflediği kazanımlar arasında, öğrencilerin hukuk alanı üzerine farkındalık kazanmaları, hukuki sorgulama yapabilmeleri ve bu becerileri günlük yaşantısına yansıtabilmeleri yer alıyor.

Dersi alacak öğrencilere, temel hukuki kavramlar ve süreçler konusunda bilgi, beceri ve anlayışa sahip olma, toplumsal sorumluluk bilinci ile sosyal sorunlara karşı duyarlı olma, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kurallarını benimseme, adalet ve hakkaniyet anlayışına ve etik değerlere sahip olma, çağın sosyal, ekonomik, politik ve hukuki sorunları hakkında bilgi sahibi olma ve bu doğrultuda olaylara disiplinler arası bir yaklaşımla bakabilme gibi beceriler kazandırılacak.

Öğrencilerin ayrıca sosyal alanlarda kolektif çalışma, toplumsal hayatta etik değerlere sahip olma ve bu değerlere uygun davranma, devlet ile toplum, devlet ile birey ve bireylerin kendi arasındaki hukuki ilişkilerini analiz edebilme becerilerini kazanmaları sağlanacak.

Dersin programı yazılırken, “hakkaniyet, sorumluluk, yasallık, uzlaşı, muhakeme” alan becerileri esas alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen