1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KTO Başkanı Gülsoy, “Ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam ediyor”

KTO Başkanı Gülsoy, “Ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KTO Başkanı Gülsoy, “Ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam ediyor”

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İkinci Çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gülsoy, “Deprem felaketinin ekonomik etkilerinin telafi edildiği, ihracatta zorlanmaların olduğu bir dönemde ülke ekonomimiz tüm zorluklara rağmen güçlü büyüme performansını sürdürmüştür. Bu büyümeyi dengeli, istikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir kılacak çalışmalar yapılması gerekmektedir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye’nin 2023 yılı 2. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gülsoy, “Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 büyümüştür. Asrın felaketini yaşadığımız depremin ekonomik etkilerinin telafi edildiği, bayram tatillerinden dolayı bir durağanlığın yaşandığı, ihracatta zorlanmaların olduğu dönemde yüzde 3,8’lik büyüme önemlidir. Ekonomimiz, tüm zorluklara ve kırılganlıklara rağmen gücünü göstererek büyümesini sürdürmüştür. Sanayi yüzde 2,6 küçülmüş, hizmetler yüzde 6,4 ve inşaat yüzde 6,2 büyümüştür. Nihai tüketim harcamaları yüzde 15,6 artarken, devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 5,3 ve yatırımlar yüzde 5,1 artmıştır. İkinci çeyrekte; mal ve hizmet ithalatı yüzde 20,3 artarken, ihracat yüzde 9 azalmıştır. Hanehalkı tüketimi büyümeye 10,7 puan katkı yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Büyümeyi kalıcı kılmak için dengeli, kapsayıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yol izlenmesi gerektiğine söyleyen yapan Başkan Gülsoy, “Fiyat istikrarı ve finansal istikrar hayati önem taşımaktadır. Devam eden yapısal sorunların çözüme kavuşturulması ve desteklerin devam etmesi önem arz etmektedir. Bu rakamlar, ülkemizin yatırım ve üretim kararlılığının en zor şartlar altında dahi devam ettiğini göstermesi bakımından çok kıymetlidir. İş dünyamız bütün zorlu şartlar altında dahi canla başla çalışmaktadır. Burada önemli olan sürdürebilirliktir. Rotamızı kesintisiz büyümeye çevirip, yapısal değişiklikleri tamamlamamız gerekmektedir. Daha fazla üretim, yatırım, istihdam, ihracat için kamu ve özel sektör el birliği ve ortak akıl ile şimdi daha çok çalışma zamanıdır. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin daha fazla nitelikli büyümesi, büyümenin tabana dengeli yayılması ve dış talebe dayalı büyümesine daha fazla katkı sunmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özel sektörün azmi ve iştahı yerinde ama Finansman konusunda destek beklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ekonomi yönetimimizin uyguladığı politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmemizde mutluluk vericidir. Bu zorlu süreçte tüm sorunlarımızda yanımızda olan güçlü sesimiz TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, iş dünyamıza sağladığı destekler nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. KAYSERİ (1HA) – Talas Belediyesi tarafından ‘Talas’ta Kış Hazırlıkları’ adıyla düzenlenen organizasyon hafta sonu başlıyor.

Bu yıl 2-10 Eylül 2023 tarihleri arasında ‘Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilecek kışa hazırlık günlerinde salçalar kaynayacak, turşular kurulacak, makarnalar kesilecek. Reşadiye Mahallesinde bulunan eski stadyum içerisinde gerçekleştirilecek organizasyonda ev hanımları reçelden turşuya, meyve suyundan konserveye, yufka ve kuskustan salçaya kadar pek çok kışlık ürünü hazırlama imkanı bulacak. Alana gelen vatandaşlara birçok hizmetin sunulduğu organizasyonda ücretsiz domates çekme işleminin yanında salça kazanı, tuz, bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri de Talas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilecek.

Talas Tanıtım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretilen el yapımı ürünler de alıcısıyla buluşacak.

Organizasyonla ilgili bilgi ve randevu almak isteyenlerin, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında 0531 421 25 25 numaralı telefonu arayabilecekleri belirtildi.

https://kayserim.net/kisa-hazirlik-gunleri-hafta-sonu-basliyor-127709.html

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen