KDK’dan ÖSYM’ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda engelli öğrencilere ek süre verilmesi önerisinde bulundu. KDK’nın tavsiye kararına göre, serebral palsi nedeniyle yüzde 76 oranında engelli bir öğrenci, ince motor becerilerinde zorluk yaşadığı için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ek süre hakkından faydalanmak istedi.

Ancak 2022’de yayımlanan yönetmelikte engelli öğrencilere tanınan bu ek sürenin, 2024 yılına kadar ertelendiği bilgisiyle karşılaşan öğrenci, bu duruma itiraz etti ve KDK’ya başvurdu. KDK, öğrencinin talebini inceledikten sonra, 2024’teki sınavda da ek süre uygulamasından yararlanması için ÖSYM Başkanlığına tavsiye kararı verdi.

KDK’nın kararında, engelli bireylerin eğitim süreçlerinin her aşamasında desteklenmesi gerektiği ve sınavlarda fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, engellilerin avantajlı konuma getirilmesini sağlayacak düzenlemelerin idare tarafından yerine getirilmesi gerektiği belirtildi. Kararda ayrıca, öğrencinin talebinin bir yıl sene kaybına uğramadan 2024’teki sınavda karşılanması gerektiği ifade edildi.

1
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KDK’dan ÖSYM’ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi