1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Partili Yücel: “Vatandaş evine götüreceği ekmeğin derdine düşmüş”

İYİ Partili Yücel: “Vatandaş evine götüreceği ekmeğin derdine düşmüş”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, halkın sorunlarını dinlediğini ve bu sorunları çözmek için gayret ettiklerini dile getirdi. Vatandaşın geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Yücel, Kayseri’de ulaşım konusunda da genç ve yaşlı insanların beklentilerini öğrendi.

Ramazan ayında vatandaşlar ile bir araya gelen ve onların derdini ele alan Yücel, iktidar değil muhalefetken de sorunların çözülmesi için gerekli yerlerle görüştüklerini, bu sorunları kaldırmak için uğraştıklarını söyledi. Halkın en önemli sorunlarından birinin maaş yetersizliği olduğunu belirten Yücel; “Halk mutfak masrafına boğulmuş. Vatandaş evine götüreceği ekmeğin derdine düşmüş. Bir ekmeğin 9 lira olduğu bu Ramazan gününde elektrik, su ve doğal gaz zamlarından sonra artık maaşının sonunu göremez olmuş. Bir emekli 10-15 gün içerisinde maaşını bitirmiş oluyor “dedi.

İYİ Partili Yücel, halkın sorunlarını dinledikten sonra, gelecekteki günlerde duayla, umutla kendini ilerletmeye çalışan insanlar gördüğünü söyledi. Vatandaşın maaşıyla yetinemediğini, devletin vereceği ikramiyeyi bekleyen halkın kredi kartlarına yüklendiğini insanların birden fazla kartın limitini doldurduğunu söyleyen Yücel, emekli vatandaşlara beklentilerini sordu. Aldığı cevaplar doğrultusunda Yücel, “Bayram ikramiyelerini 3 bin ve üzeri bir rakam beklediklerini, iki bayrama gözlerini diktiklerini ve bir bayramda kurban kesme giderinin 5-6 bin TL olduğunu diğer bayramda da 4 kişilik bir aile ise kişi başı 30 TL’den günlük 120 TL, aylık hesaplamalarda ise en düşük 3 bin TL gıda masraflarının olduğunu ve bu bayram masraflarının karşılanmasını istediklerini söylüyorlar.” dedi.

Ulaşım konusunda da hem genç hem yaşlı vatandaşların görüşlerini alan Yücel, “Gencimiz, ‘eğer Kayseri’ye öğrenci şehri diyeceksek ulaşımın öğrenciye ücretsiz olması gerekiyor’ diyor. Yaşlımız pek fiyatın farkında değil ama onlarda, ‘eğer gerçekten burası Müslüman şehriyse bir elin verdiğini diğeri görmesin. Belediyenin bize verdiği hizmet kartlarını aktive etmek için bizden isim ve kimlik numarası istemesinler, bizi utandırmasınlar. Sanki bizlerin isimlerini alıp bir sonraki dönemde kullanarak sosyal destekle Ak Parti için oy devşirir gibi bir düşünceye kapılıyoruz’ diyorlar” diyerek sözlerine devam etti.

Vatandaşla beraber olduklarını, Kayseri’nin ve halkın sorunlarını çözmek, beklentileri karşılamak için gayret ettiklerini söyleyen Yücel, “Sizler aracılığıyla vatandaşımızın derdini yetkili makamlara duyurmuş oluyoruz. Hala üzerimize düşen bir şey varsa İYİ Parti olarak gerekli mecralara ileterek ve mecliste gündeme getirerek çözülmesine gayret ediyor, beklentileri ve sorunları yüksek sesle dile getiriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen