Başkan Ali Yavuz: “Bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi minnetle anacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla konuşma yaptı. Başkan Yavuz, “Bu vatan için kan döken, can veren tüm şehitlerimizi minnetle anacağız. Şehitlerimizin unutulmaması, ailelerinin yalnız bırakılmaması ve şehit çocuklarımıza sahip çıkılmasını tüm milletimiz ve devletimizden istiyoruz” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, 14-20 Nisan Şehitler Haftası vesilesiyle şehitleri anarak, ailelerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Yavuz, “Bizler şehitleri anma günü dolayısıyla yapılacak etkinliklerde onları yalnız bırakmıyoruz. Ancak bu bir gün, bir hafta değil yıl boyunca devam etmelidir” diye konuştu.
Şehit çocuklarının eğitim hayatının desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yavuz, “Yılın 12 ayında şehitlerimizi her zaman anıyoruz. Yalnızca özel günler de değil. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralanmış, gazi olmuş askerlerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Hakkın rahmetine kavuşan gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu vatan için kan döken, can veren tüm şehitlerimizi minnetle anacağız. Biz şehitlerimizin unutulmaması, şehitlerimizin ailelerinin yalnız bırakılmaması ve şehit çocuklarımıza sahip çıkılmasını tüm milletimiz ve devletimizden istiyoruz. Şehit çocuklarımız bu vatana emanettir. Çocuklarımızın babası şehit olduktan sonra eğitim süreci boyunca onlara sahip çıkılmasını ve eğitiminin bittikten sonra da devletimizin bir kademesinde memur, işçi olarak yerleştirilmesine kadar desteklenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
‘ŞEHİT AİLELERİMİZ UNUTULURSA ACILARI TAZELENİYOR’
Şehit aileleri her zaman hatırlanmalıdır diyen Başkan Yavuz, “Şehit ailelerimiz unutuldukça acıları tazeleniyor. Sahip çıkılırsa acıları hafifliyor. Bizler şehitleri anma günü dolayısıyla yapılacak etkinliklerde onları yalnız bırakmıyoruz. Ancak bu bir gün, bir hafta değil yıl boyunca devam etmelidir. Şehitlerimizin şehadet yıl dönümlerinde ailelerimiz yalnız bırakılmamalıdır” diye konuştu.
‘SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR MÜCADELENİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ’
Terörle mücadelede önemli bir yol alındığını söyleyen Başkan Yavuz sözlerini şöyle noktaladı: “Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terörle mücadelede etkin bir rol oynuyor ve başarılı olduklarını düşünüyoruz. Terör sebebiyle çoğu insanın canı yandı. Anneler evlatsız, yavrularımız babasız kaldı. Bundan sonra da hiçbir anne ve babamız evlatsız kalmasın, yavrularımız da öksüz kalmasın. Biz huzur içerisinde kürt, laz, çerkes demeden kardeşçe yaşamaya devam edelim. Türkiye’de hiçbir kürt sorunun olmadığını düşünüyorum, böyle bir sorun var demelerine rağmen. İçimizde dış güçlerin taşeronluğunu yapanlar var. O hainlerin zorlaması, tehditleriyle onların yanında olduğu görülen vatandaşlarımız var. Devletimiz gücünü göstermeye başladıktan sonra, onlar da yalnızlaşmaya başladı ve şu anda Türkiye’nin her karış toprağında yaşayan vatandaşlarımız devletimize gelecek bir zarara karşı birlik ve beraberlik içerisinde top yekün mücadele etmeye devam ediyor. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin devam etmesini istiyoruz.”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Başkan Ali Yavuz: “Bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi minnetle anacağız”