Elizan Life Mobilya Yönetim Kurulu üyesi Altunel: “Kayserili firmaların ürünleri birbirine benzemiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- Elizan Life Mobilya Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Altunel, Kayseri’deki mobilya firmalarının tasarımlarının hepsinin birbirinden farklı olduğunu söyledi. Önceden bütün meslektaşlarının tutan modeli kendine özgü şekilde yaptığını anımsatan Altunel, “Şu anda Kayseri firmalarımızın hepsinin ürünleri çok güzel, hiçbiri birbirine benzemiyor” dedi.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nda, Kayseri’de üretim yapan yaklaşık 180 mobilya firması da yerini aldı. Avrupa’nın en büyük mobilya fuarları özelliğini taşıyan fuarda stant açan Elizan Life Mobilya Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Altunel, Kayseri’de mobilya sektörünün nasıl geliştiğini anlattı. Önemli karma alışveriş merkezlerinden Kumsmall AVM’nin kent ve mobilya sektörü için çok önemli olduğunu belirten Altunel, burada 365 gün mobilya fuarı fırsatı verdiğini söyledi.
Mobilya sektörünün gelişiminde tasarımın çok önemli olduğunu vurgulayan Altunel, “Ürünlerde tasarım çalışılmadığı zamanlarda bu işler olmuyor. Mutlaka bir tasarım, bir ehil elin değmesi gerekiyor. AR-GE çalışmalarımızda Kayseri’mizde, son fuarlarda görüldüğü gibi hiç kimsenin ürünü birbirine benzemiyor. Herkes ayrı bir pazara yöneliyor. Bu da burada daha çok ileride yapacağımız işler var demek oluyor. Önceden bütün meslektaşlarımız tutan modeli kendine özgü şekilde yapardı ama şimdi biz mobilyayı yapmaya başladık. Bunu da aşkla ve zevkle yapıyoruz. Kayseri firmalarımızın hepsinin ürünleri çok güzel, hiçbiri birbirine benzemiyor, herkes emek vermiş herkesin emeklerine sağlık. Rabbime emeklerimizi zayi etmesin. Fuar dolu dolu geçiyor, memnunuz, ziyaretçi sayımız fazla. İnşallah bunları da satışa döndürürsek daha mutlu döneceğiz” şeklinde konuştu.

‘YURT DIŞI PORTFÖYÜMÜZÜ GENİŞLETMEK İÇİN FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ’

Fuarın çok heyecanlı ve güzel geçtiğini söyleyen Elizan Life Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Sami Altunel, “Mobilya fuarıilk günler olmasına rağmen güzel ve verimli geçiyor. Elizan olarak soft grup üretiminde yani bizim panel üretimimiz yok. Tamamen soft imalatımızda, tamamen yüzde 100 diyebileceğimiz şekilde kendi bünyemizde üretim yapıyoruz. Yaptığımız üretimlerimizin yüzde 50’si ihracata, yüzde 50’sini ise iç piyasada spot mağazalara, yani Trakya bölgesi, İstanbul, Ege, Doğu bölgemiz bu alanlarda pazarlarımız ve mağazalarımız var. Yurt içi, yurt dışı yoğunluk döneme göre değişiyor. Ancak biz daha dengeli götürmeye çalışıyoruz. Yani yüzde 50 yurt dışına gönderip, yüzde 50 yurt içine bırakmamız bizim için hedefti. Fuarlar bizim için çok değerli ve çok kıymetli biz aynı şekilde Kayseri fuarında da çok güzel geri dönüşler aldık. Yeni portföyler, müşteriler edindik. Yurt dışı portföyümüzü genişletmek için fuarlar çok önemli, çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları ürünleri kendi bünyelerinde bulunan AR-GE ekibi ile gerçekleştirdiklerini dile getiren Altunel, “Son zamanlarda yapmış olduğumuz ürünlerle alakalı kendi bünyemizde bir AR-GE ekibimiz var. Bu ekipler ürünlerimizi geliştiriyoruz. Daha önceki yıllar tasarımcı arkadaşlarımızdan da satın almış olduğumuz modellerimiz vardı. Ancak biz bunu bünyemizde çözmemiz bizim için daha elzem bir durum. Çünkü, bu AR-GE’yi geliştirmek anlık değişimler yapmak gerekebiliyor veya yıl içerisinde farklı farklı modeller çıkartmak gerekiyor. Biz sadece fuarlar için hazırlanıyorduk ama ilerleyen yıllarda, biz bunu üç aylık, gerekirse 4 aylık, 6 aylık dönemler halinde bunları daha sık yani piyasayı canlı tutmak, piyasaya daha hakim olabilmek, müşterinin nabzını daha iyi yoklayabilmek için yeni modeller çıkartmayı hedefliyoruz. Yani AR-GE ekibimizi daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Biz bir fuarı bitirdiğimiz zaman bir sonraki fuar hazırlığına başlıyoruz” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Elizan Life Mobilya Yönetim Kurulu üyesi Altunel: “Kayserili firmaların ürünleri birbirine benzemiyor”