9 C
Kayseri
Çarşamba, Kasım 29, 2023
Ana SayfaHaberBelediye HaberleriELBİSTAN'DA TANIŞTILAR TALAS’TA EVLENDİLER

ELBİSTAN’DA TANIŞTILAR TALAS’TA EVLENDİLER

Yayın Tarihi:

 

KAYSERİ (1HA) – Ahmet Karadaş (24) ve Emine Aslan’ın (24) Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde başlattıkları evlilik yolculuğu Talas’ta tamamlandı. Gelin arabası, düğün pastası ve diğer organizasyonları üstlenerek genç çiftin nikahlarını kıyan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, iki cihanda mutluluklar diledi.

Kurban Bayramı’nda düğünlerini yapmayı planlarken Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bunu erteleyerek sade bir nikah düşünen Ahmet Karadaş ve Emine Aslan çifti için Talas Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü el ele verdi. Depremler sonrası Kayseri’ye gelerek ailesiyle Talas’taki Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Pertevniyal Sultan Kız Öğrenci Yurduna yerleşen Elbistanlı Ahmet Karadaş ile anneannesinin kiracısı olması nedeniyle tanışan Emine Aslan için düğünü aratmayan nikah töreni düzenlendi. Gelinlik ve damatlıklar alındı, yurt binası kız evi oldu, gelin kuşağı bağlandı, dualarla gelin alındı, yemekler yapıldı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da depremzede çift için gelin arabası, düğün pastası ve diğer ihtiyaçlar için talimatlar verdi. Ardından Talas Belediyesi Nikah Salonunda çiftin nikahlarını kıydı.

“İÇİMİZ BURUK AMA GÜÇLÜYÜZ”

Nikah merasiminde konuşan Başkan Yalçın, “Bugün çok anlamlı bir nikah merasimindeyiz. İçimizde burukluk var. Ülkemiz ağır sınavlardan geçiyor ama yaratan öyle bir kanun koymuş ki hayat devam ediyor. O nedenle anlamlı bir günde anlamlı bir nikaha şahitlik ediyoruz. Nice mutlu günlerde inşallah buluşalım. Biz güçlü bir milletiz. Güçlü milletin güçlü sınavları oluyor. Bunları da hep beraber aşacağız.” diyerek imza attıkları kalemi ve sembolik yastığı kendilerine hediye etti. Başkan Yalçın ayrıca çifte altın taktı.

“BEKLENTİMİZİN ÇOK ÜZERİNDE BİR TÖREN”

Duygularını ifade eden damat Ahmet Karadaş, “Burada sade bir nikah kıyacaktık. Böyle beklemiyorduk. Beklentimizin üstünde güzel oldu. Talas Belediyesi, Talas Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bizler için seferber oldu. Her şeyi, daha bizim de bilmediğimiz sürprizleri hazırladı. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Gelin Emine Aslan da “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz” dedi.

Damadın babası İsmail Karadaş ise “Talas Belediyesinden, Kayseri halkından Allan razı olsun. Kendi aramızda mütevazı bir nikah kıyıp çocuklarımızı evlendirecektik ama bir haftadır yoğun bir emekle organize ettiler. Memleketimizde olsa ancak bu kadar olurdu. Çok mutlu ettiniz bizi” ifadelerini kullandı.

Gelinin babası Cuma Demir de “Allah razı olsun. Bu acı günlerde bizi çok mutlu ettiniz.” cümleleriyle duygularını paylaştı.

 

İlginizi Çekebilir

Kayseri’de ağaçta asılı erkek cesedi bulundu

Kayseri’de sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar ağaçta boynunda...

Yabancı uyruklu iki kişi silahla vurularak öldürüldü

  Gevher Nesibe Mahallesi’nde bir apartmanın terasında meydana gelen olayda...

10. kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi

kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi Kayseri’de henüz bilinmeyen...

Motorine büyük indirim

Motorine büyük indirim Akaryakıt grubu ürünlerinden motorine bugün gece yarısından...

Kayseri’de kuvvetli yağış bekleniyor

  Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre Kayseri’de...

Son Haberler