1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. “Ekmeğe %25 zam geri çekilmeli” CHP’li Özgür Özer Açıkladı

“Ekmeğe %25 zam geri çekilmeli” CHP’li Özgür Özer Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Pazartesi günü belediye’nin kendi ürettiği kent ekmek, memur maaşı zammı ve Türkiye’nin enflasyon rakamı açıklandı. Gelen zamlarlar alakalı CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer Kayserim.net’e açılamalarda bulundu.

Ekmeğe Neden %25 Yapılıyor Biz Bunu Anlamakta Zorlanıyoruz

Gelen zamların enflasyon rakamıyla orantılı olmadığını belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer, ‘ Pazartesi günü belediye’nin kendi ürettiği kent ekmeğe %25 zam yapıldı. Aynı gün Türkiye’nin enflasyon rakamı % 14.6 olarak açıklandı. Yine pazartei günü memur zammı, emekli zammı %8 olarak açıklandı. Şimdi baktığımızda emekliye verilen zam %8, ardından enflasyon oranı %14.6 , ekmeğe neden %25 yapılıyor biz bunu anlamakta zorlanıyoruz.’ diyerek zamları eleştirdi.

Pandemi Sürecinde İnsanlar Evlerine Zar Zor Ekmek Götürüyor

Pandemi süreciden Kayseri halkının zor anlar yaşadığını, evlerine zor bir şekilde ekmek götürdüğünü belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer, ‘İnsanlar pandemiden zolayı evlerine zar zor götürürken belediye’nin bir iyi niyet çalışması olarak kabul edilen halk ekmeğinin fiyatının durduk yere %25 artmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.’ diyerek CHP olarak bu zammın revize edilmesini tekrar 80 kuruşa alınmasını talep etti.

 

Kent ekmeğin fırınlarla rekabetiyle alakalı CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer şu sözleri sözledi: ‘Halk ekmekten ekmek alan insanların bir çoğu maddi geliri düşük insanlar.’ diyerek kent ekmekten alınan ekmeğin çoğunluğunun 80 kuruşluk ekmek olduğunu belirtti.

Ekmek Zammını Belediye Meclisinde Gündeme Gelecek

Ekmeğe gelen zammı daha öncede belediye meclisinde gündeme getirdiğini belitren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer, ‘ Ben bu konuyu daha öncede belediye meclisinde gündeme getirdim. Özellikle bu kent ekmek büfelerinde 1 ay öncede getirmiştim. Yaklaşık öğleden sonra saat 2-3 gibi kesinlikle ekmek kalmıyor. Ekmek kalmıyor dediğim bu halkın çok çok rağbet ettiği uygun fiyatlı 80 kuruşluk ekmekten bahsediyorum.Öbür ekmekler olabilir ama belediye nedense bu ekmeği az üretiyor ve pandemi ortamında 10 kişi 20 kişi özellikle bu meydandaki büfede sıra beklediğini herkes görebilir. Daha öncede biz bunu dile gitirdik ama bunun karşılığı zam olarak geri döndü.’

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen