CUMHURBAŞKANI 2. TUR SEÇİMİ ÖNCESİ VALİ ÇİÇEK BAŞKANLIĞINDA ‘SEÇİM GÜVENLİĞİ’ TOPLANTISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri öncesi, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında ‘seçim güvenliği’ toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapıldı. Cumhurbaşkanı seçimleri ise adaylardan yüzde 50+1’i bulan olmadığı için ikinci tura kaldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta tekrar yarışacak.

Kayseri’de de Vali Gökmen Çiçek başkanlığında seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tur oylaması nedeniyle alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İlçe Kaymakamları ve diğer ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Vali Çiçek toplantıda yaptığı konuşmada, “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimler sonrasında ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi için vatandaşlarımız 28 Mayıs 2023 Pazar günü tekrar sandığa gidecek. İl merkezimizde ve ilçelerimizde, seçim öncesi, seçimin yapılacağı gün ve sonrasına yönelik her türlü tedbirler polis ve jandarma teşkilatımız tarafından alınmış durumdadır. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylamasında da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması her türlü tedbir alındı. Bu süreçte bütün birimlerimiz 24 saat esasına göre görevlerinin başındadırlar” şeklinde konuştu

Toplantı, seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler, seçim öncesi ve sonrası uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin değerlendirmelerin yapılmasının ardından sona erdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CUMHURBAŞKANI 2. TUR SEÇİMİ ÖNCESİ VALİ ÇİÇEK BAŞKANLIĞINDA ‘SEÇİM GÜVENLİĞİ’ TOPLANTISI