Çarşı esnafının ve mahalle sakinlerinin polis merkezi isyanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de şehrin en hareketli noktası olan Kazancılar, Düvenönü, Hunat ve Cami-i Kebir mahallelerindeki esnaf ve mahalle sakinleri, bölgenin asayişine bakan Melikgazi Polis Merkezi’nin Danişmentgazi Mahallesi’ne taşınmasından şikayetçi. Melikgazi Polis Merkezi’nin can ve mal güvenliği açısından yeniden Gülük Mahallesi’ndeki adresine taşınmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.
Şehir ticaretinin kalbi konumundaki Kazancılar, Düvenönü, Hunat ve Cami-i Kebir mahallelerinde muhtarlar, esnaf ve mahalle sakinleri dertli. Sebebi ise 6 Şubat depremleri sonrası ‘az hasarlı’ raporu verilen Melikgazi Polis Merkezi’nin taşınması. Yapının güçlendirilerek polis merkezinin aynı binada hizmet vermesini isteyen vatandaşlar, “Asayiş Şube Müdürlüğü giriş katında bulunan ve 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle bir süre faaliyete kapatılan bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin ‘az hasarlı, güçlendirme yapılarak kullanılabilir’ raporu vermesinin ardından yeniden faaliyet göstermeye başladı. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı tüm Büro Amirliği ekipleri yeniden eski adreslerinde çalışmaya başlarken, Melikgazi Polis Merkezi faaliyetini, Danişment Polis Merkezi içinde sürdürüyor ve bu durumdan tüm esnaf muhtarlar ve halk rahatsızız. Başvuru, şikâyet ve diğer talepler için Eskişehir Bağları Danişment mahallesindeki polis merkezine gitmek zorunda kalıyoruz. Yaşanan yer değişiminin ulaşım ve adli konularda geç kalmalara neden oluyor” diye tepkilerini gündeme getirdiler.
Kazancılar Çarşı Esnaflarından Osman Güler de “Şehrin kalbi noktasındaki çarşılarımızın asayiş ve güvenliği Melikgazi Polis Merkezi ekiplerince sağlanıyor. Güven timleri ekipleri de günlük uygulamaları devam ettiriyor. Ancak, herhangi bir durum nedeniyle resmi başvuru yapmak isteyen vatandaşların, Danişmentgazi mahallesine gitmek zorunda kalıyoruz ve büyük mağduriyet yaşıyoruz. Kaldı ki bu bölge ticari faaliyetin yoğun olarak yaşandığı ve 100-150 binden fazla nüfusa hizmet veren bir polis merkezi. Bunun nedeni Melikgazi Polis Merkezinin faaliyetini burada göstermiş olması. Çarşıya bakan karakol çok uzakta şu an için. Dahası kaldırılma ihtimalinden bahsediliyor. Bu durum bizi mağdur ediyor daha da edeceğe benziyor. Bu nedenle çarşı içerisine ya polis merkezi yapılsın ya da Melikgazi Polis Merkezi eski yerinde faaliyetini sürdürsün” dedi.

 

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Çarşı esnafının ve mahalle sakinlerinin polis merkezi isyanı