BÜYÜKKILIÇ, “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ELBETTE Kİ BU CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 103’üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çocuk Şenliği düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, elbette ki bu Cumhuriyeti gençlere emanet etti, bu nesle emanet etti. İnşallah bu sene Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılını hep beraber kutlayacağız” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, Talas paraşüt indirme alanında gerçekleştirildi. Programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayları Şaban Çopuroğlu ve Emine Timuçin, çocuklar ve aileleri katıldı. Program kapsamında konuşan Başkan Büyükkılıç, “Biz ülkemizi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, vatanımız seviyoruz, milletimizi seviyoruz, devletimizi, kültürümüzü seviyoruz sizler gibi. Sizler için varız. Sizlere layık olma yolunda da gayret gösteriyoruz. Tam 103 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açıldı. Şu anda gazi meclisimiz olarak bilinen meclisimiz ve tabi ki cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan sevgili yavrularımıza armağan ettiği bir günün anma günündeyiz. Bugün bir başka bayramı daha idrak ediyoruz. Ramazan Bayramının 3’üncü günündeyiz. Şükürler olsun ramazan ayını geride bıraktık. Sevgili yavrularımızın mutluluğunu paylaşmak, onlarla birlikte olmak, çocuklarımızın mutluluklarını burada paylaştık. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, elbette ki bu Cumhuriyeti gençlere emanet etti, bu nesle emanet etti. İnşallah bu sene Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılını da hep beraber kutlayacağız. Onun ruhuna, onun şanına yakışır şekilde adeta İHA’ları ile SİHA’ları ile savunma sanayiindeki gelişmeleri ile adeta Türkiye’nin artık ‘ben de varım’ dediği, ‘Türkiye ne der acaba bu konuda’ diye herkesin kara kara düşündüğü bir ülke olarak, ‘biz de varız’ diyen bir Türkiye Cumhuriyeti ile hep beraber gurur duyacağımızı buradan paylaşmak istiyorum. O açında Mevlâm sizlere bizi layık kılsın diye dua ve temennide bulunuyoruz. Sizlere layık olursak ne mutlu diyoruz” diye konuştu.

‘CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA NİCE YÜZYILLARCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ PAYİDAR OLSUN’

Çocukların geleceğimiz olduğunu söyleyen Başkan Yalçın, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çok şükür 103 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli sınırları ilan edildi. O günden bugüne kadar ne kadar şükretsek ne kadar onur duysak azdır. Devletin bölünmez bütünlüğü için ne söylesek ne kadar çabalasak azdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Çocukların hepsi bizim geleceğimiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında nice yüzyıllarca Türkiye Cumhuriyeti payidar olsun diyorum” şeklinde konuştu.

ETKİNLİK ÇOCUKLAR VE AİLELER TARAFINDAN BEĞENİLDİ

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen Elvin Çim, “Etkinliği çok beğendim. 23 Nisan güzel gidiyor. Yüz boyama yaptık. Daha sonra bize bayrak dağıtıldı. Çocuklarla beraber eğlendik. Annem, babam ve kardeşimle geldim” dedi.

 

Düzenlenen etkinlikleri çok beğendiğini dile getiren Hidayet Şahin, “Çok güzel her zaman böyle Talas Belediyesi güzel şeyler yapıyor. Kayseri’de olan hizmet hiçbir yerde yok.  Çok güzel, çocuklar eğlensin diye geldik. Komşumun çocuklarını da getirdik. Kendi kızımla geldik hizmetler çok güzel, çocuklar eğleniyor. Depremden dolayı biraz buruğuz. İnşallah rabbim burada öyle felaketler göstermesin. En güzel zamanda oralarında kalkınmasını nasip etsin. Böyle güzel mutlulukları oralara da nasip etsin. Oradaki çocuklara da nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Asmin Kip ise, “Burada eğleniyoruz. 7 yaşındayım. Annemle geldim. Yüzümü boyadım, oynadım” dedi.

Etkinliğin çok güzel olduğunu söyleyen Ayşegül Genç Altuner, “Güzel. Biraz havada müsaade etse daha güzel olacak. Kızımla geldik. Beğendim. Hazırlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Güzel bir ortam yani” diye konuştu.

Erva Altuner’de, “9 yaşındayım. Çok teşekkür ederiz böyle bir etkinliği düzenleyenler için.  Atatürk’e teşekkür ediyoruz.  Bu 23 Nisan’ı bize armağan ettiği için. Herkese teşekkürler bu konuda” ifadelerini kullandı.

Sevde Benli ise, “8 yaşındayım. Güzel. Buraya annem, teyzem ve kuzenlerimle geldim. Kaydıraktan kaydım. Şişme balonlara gittik. Orada oyun oynadık. Sonra şeker ve bayrak aldım” dedi.

Düzenlenen programda çeşitli etkinliklerle çocuklar eğlendi. Başkan Büyükkılıç ve Başkan Yalçın çocuklarla fotoğraf çektirdi

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BÜYÜKKILIÇ, “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ELBETTE Kİ BU CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ”