1. Haberler
  2. Güncel
  3. Başkan İlmek: “Evlerinize Girmeyin Gibi Bir Açıklamamız Olmadı, Vatandaşlarımızı Bilgilendirmiş Olalım”

Başkan İlmek: “Evlerinize Girmeyin Gibi Bir Açıklamamız Olmadı, Vatandaşlarımızı Bilgilendirmiş Olalım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)-İncesu Merkezli meydana gelen 4,4 büyüklükteki deprem kent genelinde paniğe sebep oldu. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ‘Evlerinize girmeyin’ gibi bir açıklama yapmadıklarını ifade ederek vatandaşları bilgilendirdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası, Türkiye’nin birçok ilinde depremler yaşanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş sarsıntılarını da şiddetli şekilde hisseden Kayseri, bugün İncesu merkezli depremlerle sarsıldı. AFAD verilerine göre saat 18.16’da yerin 7 kilometre derinliğinde 4,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu sarsıntıyı yeni artçılar takip etti. Sırayla saat 18.39’da 1,7, saat 18.46’da 2,2, saat 18.56’da 2,2, saat 19.59’da 4,0 şiddetinde dört deprem daha yaşandı.

İncesu merkezli deprem sonrası açıklamalarda bulunan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek “Elbistanda’ydım. İncesu’da gerçekleşen bu 4,4 lük depremi duyunca ben yola çıktım. Şu an İncesu’da herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Belli bölgelere arkadaşlarımız çadırları gönderdiler.6 Şubat depreminde belirlediğimiz okullarımız ve kapalı spor salonumuz açık. Ulaşım imkanı olmayanlar için otobüs ayarladık. Ertuğrul gazi anaokulu ve Kara Mustafa Paşa ilkokulu açık. Okulların tatil edilmesi ile ilgili açıklamayı en kısa sürede yapacağız. Saraycık’da kayaların düştüğü ile alakalı söylentiler var. O bölge zaten afad bölgesi boşaltılmış bölge. Kesinlikle bir sıkıntımız yok. ‘Evlerinize girmeyin’ gibi bir açıklamamız olmadı. Bu noktada vatandaşlarımızı bilgilendirmiş olalım” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen