1. Haberler
  2. Seçim 2023
  3. Başkan adayı Oba çekildi, Keskin tek aday

Başkan adayı Oba çekildi, Keskin tek aday

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Kongresi Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seçime mevcut Başkan Feyzullah Keskin ve Orhan Oba aday olarak girdi. Adaylardan Orhan Oba daha sonradan konuşmasında adaylıktan çekildiğini ifade etti. Genel kurula mevcut il başkanı Feyzullah Keskin tek aday olarak girdi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Kongresinde 2 aday seçime girmişti. Seçime mevcut Başkan Feyzullah Keskin ve Orhan Oba aday olarak girdi. Adaylardan Orhan Oba daha sonradan konuşmasında adaylıktan çekildiğini ifade etti. Genel kurula mevcut il başkanı Feyzullah Keskin tek aday olarak girdi. Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, aday mevcut i başkanı Feyzullah Keskin, il başkanı adayı Orhan Oba,  Saadet Partisi Kayseri Baki Coşkun, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı. Kongrede konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Hem iktidar hem de devlet gücünü yöneten bir mekanizmayla başa çıkmanın birtakım zorluklarını hem sahada hem de siyasetin tüm platformlarında yaşadık. Bunu bizzat yaşayanlardan birisi de benim. Kitle iletişim araçlarındaki eşitsiz mücadele kamu kaynaklarının bir kişiye aktarılması ve onun gücünü iktidarını korumak için kullanılmasını kuşkusuz bazı noktalarda da bizim eksikliğimiz neticesinde bir takım seçim bölgelerinde istediğimiz oyu alamadık ve sonuçta böyle bir seçimle karşı karşıya kaldık. Buruk bir sevinçle söylemek istiyorum ki; Kayseri’de 7’den 70’e tüm partililerimizin emeği sayesinde bu eşitiz gelişimi bertaraf ettik. 103 bin 603 olan oyumuzu 163 bin 381’e çıkarttık. İktidarım 21 yıllık döneminde şaşmayan bir hesap var. Ne zaman tüm televizyon programları ve gazetelerinde tam boy CHP tartışılıyorsa anlayın ki iktidarın otobüsü şarampole yuvarlanmış demektir. İktidar içerisindeki çekişmeler kimlerin hangi pazarlıkla neler yaptığı, bazı eski bakanların rahatsızlığı, Ankara’nın göbeğindeki uyuşturucu operasyonları emniyet ve devletin birçok kademsindeki hesaplaşmalar, kendine din alimi diyen meczupların deli saçması açıklamaları, şeriatı referanduma götürelim diyen siyasetin kuyrukçuları saymakla bitmez. Tüm bunlar anbean yaşanıyor. Daha dün yaşanan Hacılar olayını hep birlikte izledik ve bizzat takipçisi olduk. Ben bir milletvekili olarak değil. CHP’nin bir neferi olarak söylüyorum. Bugün Kayseri’de CHP’li bir belediye olmamasını asla kabul edemiyorum. Bu tablo ne bizim ağırlığımıza ne de Kayseri’deki gücümüze yakışmıyor. Geçmişte olduğu gibi Kayseri’de hemşerilerimiz halkçı belediyecilikle yeniden buluşturmak hayal değil gerçeğin ta kendisidir. İnanıyorum ki; 2024 Mart’ında Kayseri2de CHP belediyemiz, belediyelerimiz olacak. Bugün gerçekleştirdiğimiz kongremizin de ileriki dönem hedeflerimize ulaşmak konusunda önemli bir eşik olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘HİÇ KİMSE BENİM İLÇE BAŞKANIMA YUMRUK ATIP SİLAH GÖSTEREMEZ’

Herke CHP’nin kapısının açık olduğunu dile getiren Başkan Feyzullah Keskin, “Buranın temsilcisi bensem, büyüklerime de, küçüklerime de temsilcilik hakkı veriyorsanız lütfen hep birlikte Kayseri’yi idare edelim. Kayseri’yi sadece 24 tane il yöneticisine 16 tane İlçe başkanlarına bırakmayalım. 5 yıl partiye giremedim diyenler, sokağından geçmedim diyenler buyurun size fırsat. Size partinin kapısı sonuna kadar açık. Yönetici olmanız, kurultay delegeniz şart değil. CHP’li olmak yeterli. Melikgazi’de burada olmalıydı. Sonuna kadar buna ben de il yönetimi arkadaşlarımda katılıyor. Yazıyı yazdık gelmediler. Bize gönderilen bir delegenin süresi bitmişse buna tekrar süre verilmesi üst mercilerde bizde değil. Doğru, yapılmadı. Peki bunu müzakere edelim. Bunu müzakere ederken de lütfen bunun bir de sebebine bakalım. Neden bu diğer 15 ilçede olmadı da Melikgazi’de oldu. Seçimlerde oy vermiyorlar. Ahlaksızlar geliyorlar, benim milletvekilimi, belediye bakan adayımı, il başkanımı belirliyorlar. Buna nasıl razı olacaksınız? Vicdanınız yok mu sizim? Ama hiç kimse benim ilçe başkanıma yumruk atıp silah gösteremez. Buna müsaade edemem” şeklinde konuştu.

Kongrede adaylıktan çekildiğini belirten Orhan Oba ise, “CHP’nin iktidar olması için katkıda bulunun. Hükümetimize diyorum; terörist değiniz Kürt, küfür ettiğiniz Ermeni, ayyaş dediğiniz Atatürk, kapısını işaretlediğiniz Alevi, korkuttuğunuz Süryani ben karşının ölüsüyüm. Bunun için CHP’nin adayıyım” dedi.

‘PARTİ İÇİ YARIŞTAN HİÇBİR ZAMAN KORKMAYALIM’

İl yönetimi ve ilçe başkanlarının her zaman yanında olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, “Bu ülkeyi düze çıkarmanın tek bir yolu vardı sevgili partililerim. Birlik beraberliği sağlamaktı. Bu kongrenin benim için önemli tarafı da bu zaten. Bugün kim aday olursa olsun çok kıymetli. Şuna inanıyorum ki; bütün aday olacaklar hepsi benim partilim. Bundan hiçbir şüphem yok. Parti içi yarıştan hiçbir zaman korkmayalım. Demokrasiden hiçbir zaman uzaklaşmayalım. Bu kongreden sonra yeni seçilecek il yönetimi ve seçilmiş olan sevgili ilçe başkanlarım her daim yanınızdayım” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen