Ambalaj üzerine tavsiye fiyat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında “ambalaj üzerine fiyatların yazılması da düşünülebilir” açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor. Bakanlık, üreticiler, toptancılar ve perakendecilerle bir araya gelerek ambalaj üzerine fiyat etiketiyle ilgili bir çalışma başlattı. Bu çalışmada, fiyatların belirlenmesine yönelik üçlü bir komisyonun oluşturulması planlanıyor. Komisyonda Ticaret Bakanlığı yetkililerinin de yer alması bekleniyor.

Ambalajdaki fiyatlar, ortak bir kararla “tavsiye fiyatı” olarak belirlenecek. Üretici, toptancı ve perakendeci, maliyet ve kârı dikkate alarak bir fiyat oluşturacaklar. Bu fiyat Ticaret Bakanlığı’na sunulacak ve onaylanacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaj üzerine basılacak. Böylece, tüketiciler ürün fiyatlarını daha kolay takip edebilecekler.

Ürün ambalajlarında fiyatın belirtilmesiyle, daha önce düşük fiyata alınmış bir ürünün yüksek fiyattan satışının önlenmesi amaçlanıyor. Bu adımın stokçuluğu da engellemesi hedefleniyor.

9
be_enme
Beğenme
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat