1. Haberler
  2. Haber
  3. Alkol Zehirlenmesinden 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Alkol Zehirlenmesinden 2 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de bir hafta içinde 11 kişi metil alkol zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen 11 kişiden yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Mehmet A. (65) ve Ünsal D. (58) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 6 kişi taburcu edildi, 3 kişinin tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

Metil alkol zehirlenmesinde ilk aşamada  normal alkolle aynı belirtileri bulantı, kusma, hafif baş dönmesi, mide ekşimesi gibi. Sahte alkolün tüketim derecesi ne kadar fazla olursa belirtiler daha fazla artmaya başlar. Bunlar da şiddetli karın ağrısı, vücutta istemsiz kas krampları, görmede bozulma, çift görme olabiliyor. Kişiler sanki tipide yürüyormuş gibi kar manzarası gibi görüyor etrafı. Daha da ilerleyen tablolarda nöbet, koma ve ölümle sonuçlanabiliyor.

Kişinin bu durumların farkına vardığında “Alkoldendir, çok fazla içmişim” deyip geçiştirmemesi çok önemli. Alkolü içtikten sonra her zamanki şikayetler yerine farklı şikayetler hissediyorsa en kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor.

Alkol zehirlenmesi kişilerde kalıcı hastalıklara kalıcı körlük, böbrek yetmezliği,  karaciğer yetmezliğine de sebep olabiliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen