Aktar Mehmet Korkusuz: “Hurma çekirdeği tozu satışlarımız arttı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Özellikle ramazan ayında gündeme gelen hurma çekirdeğinin faydaları, saymakla bitmiyor. Sindirim düzenleme ve kemik gelişimine faydalı olduğu ifade edilen hurma tozu almak isteyenler aktarların yolunu tutuyor.

15 yıldır aktar işleten Mehmet Korkusuz, son zamanlarda hurma çekirdeği tozu satışlarının arttığını söyledi. Hurma meyvesi kadar çekirdeğinin de barındırdığı minareller bakımından çeşitli faydalarının olduğuna dikkat çeken Korkusuz, “Hurma çekirdeği zaten peygamber efendimizin kullandığı bir sünnettir. Özellikle Ramazan ayından sonra hurma çekirdeği tozu sıklıkla kullanılmaya başladı” dedi.

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DÜZENLER, ZAYIFLAMAYA KATKI SUNAR’

Hurma çekirdeği tozunun faydaları hakkında da bilgi veren Korkusuz, “Karın şişliği, böbrek taşı düşürülmesi, mesane yollarının temizlenmesi, çocuklarda kemik gelişimi ve dolayısıyla boy uzaması, bağışıklık sisteminin düzenlenmesine faydalı olduğu bilinmektedir. Ayrıca hurma çekirdeğinde bulunan bileşenlerin zayıflamaya da etkisi olduğu ifade edilmektedir. Hurma çekirdeği tozunun kirpikleri uzattığı da belirtilmektedir. Özetle cilde faydalı bir üründür” dedi.

HURMA ÇEKİRDEĞİ TOZU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Aktar Mehmet Korkusuz, hurma çekirdeği tozunun nasıl kullanılması gerektiğini de anlattı. Farklı gıdalarla karıştırılıp tüketilebileceğini belirten Korkusuz, “Hurma çekirdeği tozu bala katılıp tüketilirse günlük bir tatlı kaşığı alınması gerekir. Sıcak suya bir çay kaşığı katılarak da kullanılabilir. Hurma çekirdeği tozunu bala katıp macun haline getirdikten sonra tok karna bir tatlı kaşığı alınabilir. Dilerseniz de bir su bardağı suya şeker ilave etmeden 1, 2 çay kaşığı atıp günlük bir veya iki bardak içebilir. Yoğurda da katılıp tüketilebilir” dedi.

Bu arada özellikle Ramazan ayı sonrası gündeme gelen hurma çekirdeği tozunun kilosu 100 liradan satılıyor.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Aktar Mehmet Korkusuz: “Hurma çekirdeği tozu satışlarımız arttı”